Který Linux verze je kompatibilní s většinou notebooků HP?

S

safwatonline

Guest
někdo pokusil instalovat Linux na notebooku HP Potřebuji vědět, jak moc je to kompatibilní a zda jsou známy ovladače / hardware problém? thnx

Které distribuce Linuxu? Pokud jde o Fedora 9 například vím, že někteří HP notebooky s ATI karty mají problémy. To je nejnovější verze serveru X.org, že ATI nemá zatím kompatibilní ovladač. Podívejte se na tomto místě, jsem po této stránce již řadu let, vždy zábavné číst uživatelské zkušenosti: http://www.linux-laptop.net/

No, budu mluvit obecně, ale řekněme RedHat Enterprise nebo SUse10.2 pro mě důležitější, je hardware otázky týkající se: grafická karta (NVIDIA), SATA HDD dvoujádrový procesor (64 bitů) WLAN LAN Klávesnice / Touch Pad Baterie USB monitoru zvuku

Právě jsem nainstaloval nový HP notebook s RHEL AS4U6. Vzhledem k tomu, CPU tohoto notebooku je procesor AMD 64 Dual Core, snažil jsem se nainstalovat 64bitovou verzi pro RHEL. Ve výchozím nastavení, budete muset ručně nainstalovat ovladače pro grafické karty, LAN a zvuk. Mám problém s ovladači pro WLAN. Chip Atheros AR5007 WLAN. Nemohu vytvořit ovladač úspěšně.

Pokud jste začátečník v Linuxu se snaží nainstalovat ručně ovladače může být složité. Doporučuji zkusit Mandriva. Máte-li nainstalovat něco, co pravděpodobně najdete i "rpm" verze, která je instalována v téměř "dvojitým kliknutím".

Včera jsem úspěšně postavil ovladač pro notebook HP nainstalován 64Bit RHELAS4.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back