, Který software je nejlepší pro zdrojem iontů ICP design a sim?

S

steve_rb

Guest
Snažím se navrhnout indukčně vázaným plazmatem Ion Source a to je 3D simulace. , Který software je nejlepší pro tuto perpose? CST, HFSS, ... ?

Umožňuje, aby to trochu jasnější. První, co potřebujete udělat indukční cívku simulace. Mám fotku z cívky zde: http://www.edaboard.com/ftopic364992.html Jaký software se hodí pro simulaci této role, když je moc RF k němu připojen? CST, HFSS, Maxwell 3D, ... ? Cívka bude posílena s 13,56 MHz 5KW generátor RF a bude ionizovat H2 se vyzvořit plazmy. Chci vidět, jak se chová plazmě. Později přidám electrods pro pozitivní iont exctraction, které také bude muset simulační software (pravděpodobně stejný software) pro navrhování elektroda geometrie.

Po hodně hledání jsem našel pouze software schopný dělat ICP simulace je Pasmator z Kinema. Oni používali dát pryč zdarma demo, ale nevyužila jsem ji. Každý, kdo má toto demo, nebo ví, kde najít tento software, prosím dejte mi vědět. Zdá se, že to je discountinued. : Cry:

jak jste navrženy své role. laskavě řekni mi, jak je modelování a návrh tohoto typu cívka provádí v HFSS a CST.

Já jsem po plazmové simulace a HFSS a CST nemůže dělat tento druh simulace. Pouze Plasmator může udělat. Ale cívka mohou být navrženy pomocí CST a HFSS myslím, že (Neudělal jsem to ale).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back