který z nich je správný termín?

I

irfan1

Guest
Byl jsem referát na konferenci ... a někdo zřejmě nelíbilo mému používání angličtiny ... Já sám nemám rád to buď :) Mimochodem, během mého projevu jsem použil termín "index lomu" ... komentář jsem dostal, byla: "tam je 100 let stará vědecká terminologie a musíte použít správnou terminologii je nutné použít index lomu..". Takže, ze zvědavosti scientifici, Zajímalo by mě, který termín je správný.

To je součástí obecného problému, kde izolované skupiny vytvořit svůj vlastní jazyk. Často kontrakce znamenat různé věci. CP k britské veřejnosti znamená KSČ a anténní lidi to znamená kruhovou polarizaci. V ostatních případech skupin se snaží oklamat ostatní, aby si mysleli, že jsou nadanější než oni jsou pomocí speciálních matoucí termíny pouze srozumitelné in davu nízkých talentovaných lidí. Index lomu je vědecký termín, který byl po 100 let. Často nižší talentovaní lidé mají dobré politické dovednosti. Skončí ve vysokých polohách, je profesní sdružení a odborové organizace. Jeden z nejvíce nešikovný, koho jsem kdy potkal, je vysoký úředník v IEEE. V prvních dnech kruhově polarizovaných antén někteří inženýři použili opačný otáčení termín ve srovnání s definicí z fyziky, které byly kolem po celá léta. USA IEEE pod vlivem politicky kvalifikovaných lidí nastavte oficiální elektrické definici k opaku toho, že použitý ve fyzice. Nechtěli připustit nedostatek znalostí fyziky.

Naprosto souhlasím s nadýmavý. Nižší talentovaní lidé vždy arround nás. Oni si výhody jejich dobrých politických dovedností vždy. Ale co můžeme dělat? : |

Také v dohodě s nadýmavé! Pracoval jsem v optickém strojírenství enviorment více než dvacet let a "index lomu" se používá dodnes.

Další smlouva s nadýmavé, i když jsem se učil jako "index lomu" asi před 20 lety v mých fyziky třídách. Vždy budou existovat lidé, kteří by raději argure o přesném znění termínu, i když každý ví, co je třeba, než diskutovat o něco víc relevent. Možná proto, že nemůže myslet na nic lepšího říct, ale jejich ego jim nedovolí mlčet. Zažil jsem jim příliš mnohokrát a snaží se vyhnout, nebo alespoň ignorovat, je. Jen moje 2 lv FoxyRick.

Sorry kluci jeho "index lomu" http://en.wikipedia.org/wiki/Refractive_index Proč?. Můžete se zeptat. Vzhledem k tomu, Dutch chlap vymyslel a ve svém jazyce, mluvit o tom, BrekingsIndex => pokud si to přeložit, že se stane "Refrective index", takže možná to není správné v angličtině, ale podívejte se na jeho původ. Paul.

Chystáte se mezi jazyky není to doslovný. Zde je příklad. Při popisu dobytek, které mají srst, která je hnědé barvy, by některé jazyky říkají "kráva Brown" a další "hnědá kráva." V klasické řečtině před několika tisíci lety, v posledních několika písmen slovo označují sloveso, podstatné jméno, přídavné jméno nebo příslovce. Spisovatel (nebo reproduktor) pak se dá slov pořadí se slovy reproduktor myslí, že je nejdůležitější na začátku sekvence. "Index lomu" se používá American Institute of Physics Handbook stejně jako Chemical Rubber společnosti Příručka chemie a fyzika.

Podle mého názoru, oba termíny jsou správné. JD Jackson, v klasické elektrodynamice, Ashcroft / Mermin, ve fyzice pevných látek, Hecht, v optice, používat termín "index lomu". Zatímco Kittel, v úvodu k fyziky pevných látek, používá termín "index lomu". Já sám jsem chtěl použít oba termíny.

Jako nativní (American verion) mluvčí Angličtina, bych si, že dvakrát o použití buď termín zaměnitelně. Ve skutečnosti, asi bych použít jeden, a pak další, jen aby se trochu paletu. Pokud si někdo myslí, že to zní staromódně, že je to těžké, niether termín zní staromódně mi. (Ale já jsem řekl, velmi dobrou skotskou kamaráda, který moje psaní je trochu koloniální "!) Má jediná odhad za komentář, je, že tazatel pocit, že byste měli nějaké opravdu užitečné a důležité informace, které mu nechtěl publikum přemýšlet o tom, ... tak se vyrábějí problém zvýšit a vzít pozornost od toho, co by mohlo být skutečně užitečné. Pokud jde o idioty mají na starosti, jsem viděl dobré i špatné. Ale to je špatné, že byla součástí mé rozhodnutí založit si vlastní firmu. Nyní spíše než bylo řečeno, aby se chyby nějaký high-up idiot, mám velkou čest dělat své vlastní chyby! A já jsem opatrný condeming BIG-bosse. Všichni jsme lidé. My všichni máme omezené znalosti ve specifických oblastech. By někdo z nás být lepší ve vysoké úrovni řízení ve velkém podniku? (Odpověď:. Někdy ano, někdy ne ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back