Který z nich vhodnější pomocí PIC nebo Atmel?

A

aziz92

Guest
Ahoj. Chci desing solární tracker pomocí Arduino. Většinou Arduino použít ATHMEL. Moje přednáška zeptejte se mě používat PIC, protože většinou budete používat při práci na průmysl. Mohu vědět, na základě zkušeností, které je více stabilní? Pokud chci použít PIC to je to tím, že jsem si ani použít desky Arduino rozhraní pravdu?

Ahoj. Chci desing solární tracker pomocí Arduino. Většinou Arduino použít ATHMEL. Moje přednáška zeptejte se mě používat PIC, protože většinou budete používat při práci na průmysl. Mohu vědět, na základě zkušeností, které je více stabilní? Pokud chci použít PIC to je to tím, že jsem si ani použít Arduino desce rozhraní právo?
Váš přednáška je nejlepší odborník v této oblasti, předpokládám. I dont vědět, pro společnost s názvem Athmel, ale já vím, pro Atmel. Oba Microchip (PIC) a Atmel (AVR) funguje skvěle. Máte nějaký projekt pro průmysl? Podívejte temp rozsah uC a dalších částí, vypadá k dispozici I / O, vzhled číslo rozlišení a rychlost ADC, ... V průmyslu byste neměli používat Arduino nebo některé Pinguino desky, měli byste použít vyvinutý vlastní desku věnovanou této práci a tento účel. Dovedete si představit jadernou ponorku nebo elektrárnu, kde je nějaká část řízen nějakým Arduino palubě ... : -? Neměli byste založit svůj konečný výrobek / zařízení na některé vývojové desce nebo protoboard panely. Co je to vlastně máte v plánu provést?

LOL ~ Můj plán navrhovat automatické solární panel .. Myslím, můj solární panel sledovat sluneční automatický studia 360 azimutu a 180 stupňů zenitu úhel. Pro ovládání dvou servomotorem, jsem vyhledávání na Enternet, našel jsem ÝZVY obvykle použít radu Arduino. Takže se vás ptám moje přednáška použít Arduino. Pro Arduino, vidím, že použít Atmel (AVR). Moje studium v ​​PIC. Takže moje přednáška řekl Atmel (AVR) je těžší understang vůbec používat. Normálně lidé používají PIC. Jaký je váš návrh? Hledáte pro vás nápad, aby mi pomohl o tomto projektu.

Takže moje přednáška řekl Atmel (AVR) je těžší understang vůbec používat. Normálně lidé používají PIC. Jaký je váš návrh?
Co říci po tomto slova z Vaší přednášky. :-D Počkej jen Alexa slyšet to. V tomto případě, myslím nejlépe, je změna školy. Oba PIC a AVR je používán ve velkém množství v mnoha projektech po celém světě. Můj názor, že je nejlepší pro studenty použít nějaký sirious vývojové desky jako EasyPIC V7 pro PIC (i pro AVR jiné vhodné vývojové desce) nebo některých jiných rozvojových vlastní projekt, a když je vše hotovo pak se vaše PCB. Arduino cant vám zajistí pohodlí při vývoji, jako nějaké velké rozvojové rady, které mají spoustu věcí zahrnutých.

Co říci po tomto slova z Vaší přednášky. :-D Počkej jen Alexa slyšet to. V tomto případě si myslím, že nejlepší je změnit školu.
To je dobrý nápad .. LOL ~ hahahahahaha líto mispell .. Věděli jste, že o tomto projektu?

Pro mě dát trochu zálohu na Atmel, protože nižší ceny uC na rozdíl od Microchip. [COLOR = "silver"] --- Aktualizováno --- [/COLOR]
Dobrý nápad .. LOL ~ hahahahahaha líto mispell .. Věděli jste, že o tomto projektu?
Ano, můžete vyhledávat EDABoard vlákno Myslím, že najdete něco užitečného pro vaše potřeby, pokud i dont si pěkné okruhy, budu psát.

jste měli podívat na nízkou cenu Microchip (o £ 20/30 liber ve Velké Británii) microstick desek? mají palubní programátor / debugger a záhlaví pro připojení k prkénko pro své vlastní okruhy najdeme je velmi užitečný pro výpočetní vědy a elektronické inženýrství postgraduálních a posledních ročníků bakalářských projektů

Vím, Microchip, ale nerozuměl jsem se hodně v PIC. Raději se naučit Arduino, protože jeho může ušetřit čas, aby se hardware pro mého programu. FYI, můj problém je, jak navrhnout simulace pomocí Arduino desku. Můžete mi pomoci?

Myslím si, že vybrat nejlepší mikrokontroléru pro projekt v také o tom, co se chcete naučit. Pokud se chcete dozvědět o mikrokontroléry, asi byste měli použít něco jiného, ​​než Arduino. Ale pokud si nevíte nic o elektronice, a chci vybudovat fungující přístroj, myslím, že Arduino je dobrá volba. Také pro prvních projektů, pomocí Arduino vám měkký start. Použil jsem i PIC a Atmel. Často jsem našel Atmel listech snazší pochopit a také se nezdá, že mají docela jako mnoho vážných chyb. Často PIC regulátory byly levnější ačkoli. Myslím, že si můžete vybrat jeden z nich, nebo vyzkoušet oba, že to není velký rozdíl v non-kritické aplikace. Někteří lidé říkají, že Atmel je na hovno, nebo že PIC je na hovno, ale jsou to jen banda starých odolných lidí (myslím, že váš přednášející do této kategorie spadá i). Pokud máte kritické aplikace (třeba velmi ADC nebo clockspeed atd.), pak budete pravděpodobně zjistíte, že jeden by mohl být lepší než ostatní, v konkrétní aplikaci. Pokud váš přednášející říká, že každý používá PIC a to je důvod, proč byste měli taky, že se nenechám velký prostor pro inovace. Kdyby si všichni mysleli takhle, nikdo by přijít s něčím novým. Já prostě nesnáším, že mentalitu. Kdybych byl tebou, tak bych vybrat Atmel produkt, bylo to Arduino nebo něco jiného, ​​právě proto, že jsem řekl ne. BTW, pozdravy z Penang :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back