Lékaři bez hranic 60kHz národní timecode dešifrování.

D

dr pepper

Guest
Píšu kód pro pic micro dekódovat MSF timecode signál, který se přestěhoval z ragby anthorn. Datasheet pro kód říká, že každý druhý dopravce je vypnutý 0,1, 0,2 nebo 0,3 sekund v závislosti, zda údaje 0, 1 nebo parity, s tou výjimkou, že druhá 0 má 0.5s vypnutí při příležitosti zahájení minutu. Všichni velmi dobře, ale když jsem připojen vedl k výkonu své MSF přijímač je jednoznačně 2 nebo 3 místa, kde dopravce se vypne a na dobu asi 0,1 s, tito nastanou kolem druhé 10, což je místo, kde se rozdíl mezi UTC a GMT je vysílání. To je v rozporu s mou list, který říká, že je minimálně 0,5 dopravce za sekundu. Podíval jsem se na další údaje o kódování, couldnt najít něco jiného, někdo vrhnout nějaké světlo na to?

Je příjemné slyšet MSF zpátky na vzduch, to bylo pryč za poslední dva týdny. Souhlasím s tím, co říkáte, já jsem poslouchal to na přijímači rádio LF právě teď, ale myslím, že se zmýlil druhou značku pro ostatní datových bitů. Dopravce není vypnut po dobu 0,1, 0,2 nebo 0,3 sekundy, to jsou časové úseky pro přepravu dat. To je vždy vypnutý po dobu 0,1 sekundy, ale to může být na dobu 0.1 až 0.2 sekunda období pak vypnout znovu pro 0,2 až 0,3 sekunda období, to zní jako rychlé pípání v rádiu, ale je to správné. Brian.

Jo Znalí to. Já si to poslechnout, ale můj přijímač zvyklý dělat cw, tak jsem ticho a hluk, spíše než pípnutí. Já nejsem tak daleko od anthorn, takže moje eBay speciální regenerační MSF přijímač s digitálním výstupem zvedne to ne probs s feritovým loopstick v jakékoliv poloze (naposledy, když jsem se snažil to pár let zpátky, co jsem pronikl nástěnné hodiny hnutí, K dispozici jsou 4 dráhy na samostatný blak klubíčko na desce, 2 napájení, jeden datový a druhá je zapnutí signál pro rx (pro úsporu baterie). Vaše sposed, aby mohli dostat signál kdekoliv je Evropa. Tak jako tak jsem relalised, že tam je 2 bity, jak říkáte, pak marker 0,1 bit a bit b, NPL data doesnt, aby to příliš jasné, nebo možná jsem jen hloupá zemědělský dělník. Wikipedia navrhovala, aby byl software obdrží 10 bitů dat , druhá a třetí obsahující data chtěl. Pokusím variace na to, mají oddělenou rutina, která detekuje minutě značku a resetuje druhý čítač, a další, že 'poslouchá' v 0.15s 0,25 a ve středu 2 a a b datových bitů.

Když jsem to udělal jsem použil jinou techniku. Já jsem měřil pulsy najít "minut marker", pak pomocí zpoždění jsem vzorku jak 'a' a 'b' kousky 60 krát, takže jsem měl kompletní kopie času / data a informace UTC. Na 60. bit jsem překontroloval na dlouhou puls znovu být jistý, že jsem byl řádně synchronizovány. Dva 60-bitové dlouhá binární čísla byla pak rozdělena do dílčích částí obnovit informace. Fungovalo to dobře a vždy se vrátil informací za méně než dvě minuty. Brian.

Doly lehce diffo, hledám dopravce mimo signál, pak spusťte přepážky na 100 Hz, pak vzorek první kousek na půl cesty podél jeho délky, a pak druhý v podobné věci, a pak, když se dostane do rozporu 450 ms a já šek na start bit, a pak resetovat počítadlo a jít znovu, pokud je start bit je přítomen sekund se vynuluje a nová data zapsána do 2 od 16 zobrazení. , Kdy dopravce je na 600msec pro tento přírůstky sekund pultu. Zdá se, že fungují dobře, s výjimkou jeho jeden na druhém místě za celou dobu a druhý 00 je zobrazen po dobu 2 sekund, jsem si uvědomil, co to je, hledám 600msec dopravce na zvýšení sekund, myslet si, že je vždy 700msec dopravce na v druhé, ale tam přece není, druhý 00 je pouze 500msec, to je důvod, proč jsem proti zvyšování isnt, že teď to změnit a uvidíme. Chystám se přidat na elektronickou dlouhé hodiny věci jsem udělal, a možná zkusit a synchronizovat kyvadlo na MSF, jak se kyvadlo v synchronizaci se to bude složité. Díky za zpětnou vazbu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back