LAN-Jak se s Red Hat Linux 8.0

T

thgan79

Guest
Mám 2 PC (AMD K6-2 500 MHz a Pentium III 500 MHz) a já mít nainstalovaný Red Hat Linux verze 8, v obou z nich.

Jsem nový-bee pro Linux a já chtěl vytvořit LAN s 2 PC.Měl jsem nainstalovaný realtec síťové karty na každém pc a měl rozbočovač pro připojení obou z nich.Zkoušel jsem všechno, co já vím o nich, já si dokonce koupil knihu o Red Hat Linuxu.Ale zdá se, že vše, co se nezdařil.

Please guide me od samého začátku nastavení ip adresu, masku sítě, masku podsítě, bránu, název domény, DNS, dokud, jak si ověřit, že pokud jsou připojeny 2 PC.Děkujeme vám.

Stačí nastavit IP adresu dvou pc ve stejné síti adresu.Například, jeden je 192.168.1.1/255.255.255.0, druhá je 192.168.1.2/255.255.255.0
Myslím, že si můžete nastavit síť pomocí systému menu, nebo použijte netconfig v terminálu, nebo vi / etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0.
Můžete otestovat připojení pomocí "ping ostatní pc IP adresa".
Hodně štěstí!

RH 8.0 je dodáván s poměrně rozsáhlou dokumentací.Podívejte se na distribuci CD pro síťové HOWTO

Tom

Thank you very much wxsimon a tom324.

Mám ještě jeden problém.Jak se přihlásit do vzdáleného počítače?Myslím z DPS na PCB?

thgan79 napsal:Mám ještě jeden problém.
Jak se přihlásit do vzdáleného počítače?
Myslím z DPS na PCB?

Nemohu se přihlásit pomocí telnet a teď mám jiný problém.
i nemůže kopírovat soubor z DPS do PCB přes LAN i když já už nastavení ftp.

vše já namáhat až k cvičení "ls" příkaz, dluh rčení "Chyba při otevírání libacl.so.1, nemůže otevřít sdílet oject souboru."

Pravděpodobně je něco v nepořádku s vaší instalace FTP serveru, nebo něco chybí z proměnné prostředí.

Použili jste ot.
/ min nainstalovat FTP?

*. tak, soubory jsou sdílené knihovny, takže to, co hledáte, je v prostředí LD_LIBRARY_PATH (. bash_profile file) a nastavit tak, aby zahrnovala adresáři, kde se nachází libacl.so.1.Restart FTP (služba ftpd restart) a zkuste to znovu.

BTW, to jsou problémy, vstupní úroveň, která lze nalézt vysvětleno v jakoukoli knihu týkající se správy Linux.

Tom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back