LCD délka kabelu

C

CMOS

Guest
Ahoj, chci vědět, co je maximální délka kabelu, který mohu použít pro připojení na HD44780 16x1 LCD displej jakéhokoli mikrokontroléru, říká 89C51? V jednom z mých projektů, musím místo LCD na přední dveře malé kovové skříňky a ujistěte se, že kabinet má dveře otevřené úplně, měl by můj délka kabelu je aspoň 45 cm. Bude to hodně práce vzdálenost bez problémů? Stejné je to s klávesnicí 4x4 Matrix.

Ahoj, já se testet lengh kabel do 30 m se standardním RS 232 kabel (stíněný) a funguje na hodnotu tahu UPS musí být nízká (1K2) shorty

30 metrů! To je skvělý! Byly vaše signály TTL kompatibilní? tj. 0-5V? Právě teď jsem pomocí pull-up 4k7 na 89C51 porty. To znamená, že by měl běžet 45 cm wihtout žádné problémy.

Já jsem tento druh testování LCD s kabelem o délce asi 3 m (TTL úrovně), a nebyly žádné problémy. Ale mít na paměti, použít stíněný kabel nebo plochý kabel, ale s kroucenými páry. Každý pár by měl být kombinací země / signál a dát zakončovací odpory na straně LCD-li pouze writinig na LCD (malý odpor-0.5-1K a možná i malé kapacity 2-3pF). Můžete použít feritové korálky na konci kabelu. Také inicializovat LCD čas od času (mám na mysli plné inicializace). Máte-li problémy s nižší frekvence signálu zaslána LCD. Já jsem nebyl testován na delší kabel, ale všechno je možné.

Myslím, že délka kabelu závisí na délce pulsu pro odesílání a přijímání dat z LCD modul, kapacita kabelu a výstupní impedance MCU. Pokud se budete držet dostatečně dlouho dobu trvání signál k překonání kapacity kabelu, bude výstupní kapacitní složka impedance by bylo omezení ... Mé zkušenosti, které jsem strávil dny ... -> Na mé první použití digitálních vlhkosti a teploty SHT-11 z SENSIRION, že nevraceli ack signál. To znamená, že to nefunguje. Vše bylo OK, hardware i software. Nakonec jsem si uvědomil, že impedance kabelu a délku byl hlavní problém. Když byl zkrácen na dobu nezbytné potřeby, senzor začnou dávat odpovědi a pracoval velmi dobře.

betanorm má pravdu. Je nutné nastavit délku impulsu o kabel impedance (všechny resitive, indukční a kapacitní componens jsou důležité).

TTL úrovně za normálních okolností by neměla přesáhnout 5 metrů.

Prosím pomozte! Měl jsem problém s odesláním dat z MCU přes RS232 datový kabel (7x0.2mm) 6 m a 3,1 m do LCD modul s 4 Údaje line režimu se zdá, že signál dostávají na havárie terminálu LCD zejména Povolit bit, může někdo nabídnout druh pomoci rukou! Děkuju.

RS-232 Max. Kabel lenth je 50 stop a Max. rychlost je 20 kbps. a napětí je + - 12 do + - 15V

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back