Lcd hitachi + AT89C51

R

ReyDemonio

Guest
Dobrý den, snažím se používat LCD displej (LM016L) s procesorem Hitachi, jeho ovládání s AT89C5131 a 4 bitů rozhraní, ale já jsem jen dostat černé obdélníky a nic jiného v reálném sestavy a vůbec nic v Protheus simulace. Mohl by mi někdo pomoci s kódem, prosím? Díky
Code:
 # include sbit EN = P3 ^ 6; sbit RS = P3 ^ 4; sbit RW = P3 ^ 5; unsigned char Dato = 0; unsigned char code tex1 [16] = {'', 'L', ' C "," D "," "," d "," e "," ", '2 ',' ',' f ',' i ',' l ',' ',' s ',' ' }; unsigned char i = 0, j = 0, k = 0, z = 0; bit BU = 0; void ini (); void trans (unsigned char i); void wait (unsigned char z); void main (void ) {ini (); for (; ;) {Dato = 0x80; trans (0), pro (k = 0; k

LCD používáte je v podstatě 20-rok starý design, založený na zařízení zvané HD44780. Pokud google pro dané zařízení, najdete spoustu kódu například zdrojového ovládat, a pravděpodobně spousta například se stejným mikrokontroléru, který používáte příliš. Mám podezření, že váš problém je, že máte žádné zpoždění, ale už je to nějaká doba, kdy jsem se snažil tento řadič LCD. Každopádně, jako vedlejší poznámku, váš kód je velmi zvláštní v tom, že používáte globální proměnné předávat informace, které obvykle může být jen parametry v volání funkce.

Omlouváme se za zvláštní kód, jsem teprve začíná s C51 a všechny tyhle věci. Snažil jsem se zlepšit, jak jsi říkal, bez použití tolik globálních proměnných.
Code:
 # include sbit EN = P3 ^ 6; sbit RS = P3 ^ 4; sbit RW = P3 ^ 5; unsigned char code tex1 [16] = {'', 'L', 'C', 'D', '', 'd', 'e', ​​'', '2 ',' ',' f ',' i ',' l ',' ',' s ',' '}; unsigned char i = 0 , j = 0, k = 0, z = 0; bit BU = 0; void ini (); void trans (unsigned char i, unsigned char Dato); void wait (unsigned char z); void main (void) {ini (), pro (; ;) {trans (0, 0x80), pro (k = 0; k

Může dát alespoň mi někdo pracovní kód pro 8051 mikro a HD44780? Nemohu najít nic užitečného v google, pouze části kódu nebo neplatných kódů.

Nechtěl jsem zkontrolovat svůj kód, ujistěte se, že jste initilized LCD správně. Pokud se vám obdélníky tam může být šance na problém s připojením dat a kontrolní kolíky. Podívejte se na to LCD Připojování Tutorial [/URL] [/B], který využívá knihovnu MikroC

Následující návod demoing k HD44780 kompatibilní LCD pomocí 4-bit rozhraní s 8051 rodinou a poskytuje zdrojový kód v obou shromáždění a C jazycích: [URL = "http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/introduction. php "] LCD propojení s Microcontrollers tutorial [/URL] Typicky, černé skříňky / obdélníky uvedené inicializační problém, případně nesprávné zpoždění, spoje, atd. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back