LCD Rozhraní - napájení

S

Slayerza

Guest
Ahoj, potřebuji rozhraní LCD displej (5V) se systémem MCU (3V). Jen je třeba zaslat / zápis dat na obrazovce, ale příkaz se používá pro ověření, zda je obrazovka zaneprázdněn a vyžaduje tedy, že souhlasím s 5V signály z LCD. Jak mám jít o to pomocí malého množství komponent jak je to možné? Díky Slayer

Jak se o použití procesoru, který je 5V tolerantní? Pak nebudete potřebovat žádné lepidlo logiky vůbec. Pokud to není možné, musíte nám říct, kolik vstupy, výstupy a požadované bidirectionals mezi displejem a CPU, abychom mohli formulovat optimální řešení.

Další aspekty návrhu vyžaduje 3-3.3V design. Vzhledem k tomu, LCD není kritická část systému, budu spíš hack něco, než ostatní komponenty? Jaký druh lepidla logiky budu potřebovat? Jak jsem pomocí displeje v režimu 4bit mám jen 7 řádků v celkové Na zdraví Slayer

Přechod z 3,3 výstupu na vstup 5V je obvykle jednoduché: stačí připojit k sobě. Vstupní 5V s největší pravděpodobností logiku marže, které umožní, aby to fungovalo. Přechod z výstupu 5V na 3.3V Vstup je složitější, protože musíte snížit aktivní vysoké úrovni. Existují zařízení, logické paměti navržen speciálně pro to udělat, ale pokud chcete, aby to na levné, můžete použít hrubou dělič napětí. To je možné pouze v případě, okraj Rychlost odbourávání je snesitelné. Další možností je vložit sériový odpor k omezení vstupního proudu do 3,3 vstup, ale to není dobře tolerován některými zařízeními.

Myslíte si snad zařízení / číslo dílu pro jeden z těchto obvodů paměti? Jak mám navrhnout PCB teď může ještě přidat. Na zdraví Slayer

Pravděpodobně nejlevnější h (at) ck je, aby odporový divier napětí na výstupu 5V vašeho LCD. Viděl jsem tento trik udělat pro karty MMC.

Ahoj Slayerza, tento problém zdá se pop-up v pravidelném kurzu. Nebyl jsem konfrontován s problémem sám, ale já jsem narazil na něco, co by stálo za to vyzkoušet. Je to CD4010, neinvertující CMOS na TTL převodník úrovní logiky. Má dvě oddělené napájení čepy a že funkce může být zajímavé. on1aag.

Použijte 74HCTxx (VCC = 5) pro převod signálu 3V na 5V. HCT VI (nízká) o 2 V, což je 100% jistý, že HCT přepne správně na 3V / Bingo

Použití modulu LCD 3V verzi. MDLS 16265SS-XLV je 16x2 Dot Matrix LCD modul 3V verzi.

[Quote = Slayerza] Dobrý den, musím rozhraní LCD displej (5V) s MCU systému (3V). Jen je třeba zaslat / zápis dat na obrazovce, ale příkaz se používá pro ověření, zda je obrazovka zaneprázdněn a vyžaduje tedy, že souhlasím s 5V signály z LCD. Jak mám jít o to pomocí malého množství komponent jak je to možné? Díky Slayer [/quote] CMIIW, myslel jsem si vždy můžete použít zpoždění, poměrně dlouhé zpoždění, který ho nahradí obsazeno monitoring? tímto způsobem mohou snížit spojení z LCD MCU? a některé nízkého napětí čipy Vím, že přijímají 5 V vstupy. Ptal jste se ještě jeho datasheet?

Správná, můžete použít vhodně zpoždění. Nicméně toto je rychlejší řešení a za čas spuštění mého MCU je omezena, stejně jako zdroje. Tak plýtvat časem nebo ještě hůře časovač na běžné LCD není možné. Na zdraví Slayer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back