LDR na přepínač - přepínač pro vypnutí při vysoké odolnosti

J

jinxx

Guest
Snažím se, aby tranzistor-založené přepínač, který se zapne, když odpor v LDR je větší než určitý odpor a vypne, když je odpor menší. Já jsem se přepíná pomocí 2n3904 je to zase o tom, kdy je odpor nízký, jen třeba, že naopak. Také musí být co nejefektivnější, jak budou použity v solárních aplikací. Děkujeme předem za vaši pomoc, Jinxx

Můžete zkusit opačný typ tranzistoru, který používáte nyní. Střední Pokud jste usiing typu NPN, youmay změnit na PNP a naopak. To může pomoci navrhnout něco více, pokud budete po své současné schéma zde. Hodně štěstí

Právě teď je to v podstatě nastavit jako pár darington s výstupem z druhého tranzistoru a emitor báze prvního tranzistoru je připojen k LDR kolektorů obou tranzistorů .. Vím, že asi nebude dělat nic jiného, než zesílení vstupního signálu (takže je možné detekovat přítomnost světla), ale nevím, jak bych mohl nastavit to udělat pravý opak ...

[Quote = jinxx] teď je to v podstatě nastavit jako pár darington s výstupem z druhého tranzistoru a emitor báze prvního tranzistoru je připojen k LDR kolektorů obou tranzistorů .. Vím, že asi nebude dělat nic jiného, než zesílení vstupního signálu (takže je možné detekovat přítomnost světla), ale nevím, jak bych mohl nastavit to dělat opak ...[/quote] Podle váš popis, myslím, že kolektor druhého tranzistoru je připojen k Vcc a výstup je převzat z vysílače. Chcete-li obrátit výstup, připojení druhého tranzistorů vysílač k zemi a vzít na výstupu ze stejného tranzistorů kolektoru. Hodně štěstí.

Teď to funguje perfektně! The LDR je aktivní na tranzistoru 1 a kolektoru tranzistoru 1 je připojen na VCC a výstup z vysílače tranzistoru 1 jde do báze tranzistoru 2 a kolektor tranzistoru 2 je výkon a emitor tranzistoru 2 je připojen na VDD a nastavení funguje stejně, jak jsem doufal. Děkujeme, jinxx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back