libovolná funkce Generátor projekt

F

fobyellow

Guest
Po přečtení služby příručky Agilent33250 AFG, jsem se rozhodli postavit jeden můj vlastní.
Každý z intresting?

Vlastně, AD9852 od firmy Analog Devices je opravdu pěkný DDS k použití.Velmi málo připojení (pomocí SPI programování).Můžete vytvářet dokonalé sinewaves, čtvercové vlny, trojúhelníkové vlny s proměnlivou šířkou impulsu od 0 do 120MHz docela snadno.Můžete vytvářet FM, FSK, PSK, ASK, a pár další myslím.S pomocí mikrořadiče a asi 32 tuning slova bit, můžete mít 1 hertz rozlišení!
Rozhodnete-li se podívat na data listu, tam je reklamy vzorec dostat tuning slovo pro frekv zájmu.Ale, aby mohl nacpat to do 32 bit mikrokontrolér, musíte snížit tohoto vzorce.

Jejich rovnice je:
FTW = frekvence x 2 (48.) / 300MHz
-Nebo-
FTW = frekvence x 0xFFFF, FFFF, FFFF / 300 Meg

Způsob, jak dostat FTW je použít poměr.
Například, pokud 0xFFFF, ffff, ffff se rovná 300Meg, pak'____' se rovná 1.Poté, jednoduché mutiply'____' uživatelem vstupu.
Jednoduché na střední škole matematiku.

Nyní, protože DDS chce 48 bitů, musíte napsat na horní nejvýznamnější a nechte 16 nižších prázdný.to nebude 'přesně' právo na peníze, ale to bude Dang blízko.Mluvím o 0,01 Hertz ve většině případů.

Já jsem vlastně dal jeden z těchto spolu s MPC92432 získat úžasné 1Hz rozlišení generátor až asi 1,4 GHz (jsem tlačil tohoto čipu přes 1.5GHz).Oba čipy jsou sériové kontrolovány.Něco jsem také udělal, je rozdělena cestu k pre-zesilovač na frekv doubler z obvodů Mini a já jsem dobrý na více než 3 GHz.
Jedna věc, co musíte udělat, je však na nižší frekvence pocházejí z části MPC, budete muset filtrovat z harmonických, protože to výstup není nic, můžete 'zápas' to.Můžete to udělat s pár swithed cesty, z nichž každá cesta bude dolní propust filtr minicircuits.Budete muset plánovat tento filtr režim dobře.

Pokud se rozhodnete přijmout výzvu, budu rád pomůže, jak jsem již udělal a má to sedící v mé Radio Shack doma ...Používám ji pořád.

ano, Tektronix AFG320 je postavena pomocí čipové DDS, ale většina z čipu DDS mají pouze 10-bit DAC křivky, těžko nízké THD & S / N
Také to není snadné vytvořit FM signál pomocí DDS čip.
pokud postaven s LUT 16bit-DAC, bylo by velmi pěkné!

9852 může dělat FM (triagle fm ačkoli) je také 12 bit.Moje nastavení funguje docela dobře Dang.Analog Devices má spoustu měření jsou uvedeny na datovém listu týkající se hluku, atd. ..
Mám spoustu kódu, již bylo napsáno, že si vás ve správném směru ...Pokud se rozhodnete vzít si ho.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back