Lithiová baterie - napájení

A

Audette

Guest
Mám dotaz týkající se baterií a kolik energie ukládají. Dívám se na použití lithiová baterie pro přenosný přístroj - dvě možnosti mám, jsou 14,8 4.4Ah 11.1V 4.4Ah nebo. Napětí se kterými pracuji, jsou 5V a 3,3 V a obecně nástroj bude používat asi 400-500mA při normálním používání. Moje otázka zní, zda to napětí mít vliv na to, kolik cyklů má baterie může projít? Někdo mi jednou řekl, napětí je velmi malý rozdíl se energie v bateriích a že je Ah specifikace, na čem záleží. Ale nikdy jsem dostal správné vysvětlení, proč tomu tak je a já jsem ještě zmatená, zda tomu tak je. Doufal jsem, že můj nástroj by měl být schopen cyklu asi 200 iterací s využitím 14,8 4.4Ah baterie. Jak by to být ovlivněn, pokud jdu do 11.1V 4.4Ah baterie - nebo dokonce nižší napětí, ale stejně Ah. Díky předem

Je watthodinách ne ampér hodin, na nichž záleží. Watt hodin = energie. Takže, pokud budete používat spínacích regulátorů 14,8 baterie vydrží déle, než je 11,1. Počet cyklů není závislá na napětí. Rozdíl je pouze to, že 11,1 má 3 články, 14,8 má 4 buňky. Musíte definovat, jak je současný rozkol mezi 5V a 3.3V počítat, jak dlouho vydrží baterie. Práce se na moc a předpokládají, možná 80% účinnost pro spínání regulátoru. Keith.

Když děláte napájecí výpočet pro baterii, jsem nepoužil watt hodin - ale Amphours. Pokud by se tak změnit? Použil jsem vzorec, který vypočítá aktuální čas x - přidá 20% navíc za 80% účinnost a rozdělit baterie mAh hodnotu výsledku. To jsem myslel, že počet cyklů. Nicméně, toto nebere v úvahu napětí vůbec. Měl bych se tedy nahradit to s, proud × napětí x čas? [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 10:13 -------- - Předchozí příspěvek byl v 10:13 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Když děláte napájecí výpočet pro baterii, jsem nepoužil watt hodin - ale Amphours. Pokud by se tak změnit? Použil jsem vzorec, který vypočítá aktuální čas x - přidá 20% navíc za 80% účinnost a rozdělit baterie mAh hodnotu výsledku. To jsem myslel, že počet cyklů. Nicméně, toto nebere v úvahu napětí vůbec. Měl bych se tedy nahradit to s, aktuální napětí x x čas?

Je třeba vzít v úvahu napětí získat moc (a energie). Výkon = volty x ampéry. AMP doba je v pořádku, pokud víte, že váš obvod má určitý proud a napětí je pevně stanovena. Pokud začnete měnit napětí a obvod používá spínací regulátor pak proud bude také měnit, takže je třeba vzít v úvahu, že. Při použití aktuální / čas / napětí a přidat 80% účinnost, co byste měli skončit s je množství času, že okruh bude trvat na jedno nabití. Například, pokud okruh trvá na 5V 1A užíváte 5V. 80% účinnost regulátor by se 6.25W vytvářet 5V (není 6W, jak si možná myslíte). Pokud se vytváří to z 14,8 baterie, pak 6.25W funguje tak, jak 422mA. Takže, vaše 4.4Ah baterie vydrží 10,4 hodiny. Pokud si znovu udělal výpočet s 11,1 baterie, kterou by se 563mA a tak, aby baterie by trvat jen 7,8 hodiny. Počet cyklů vydrží baterie závisí na značce a kvalitě baterie, ale je obvykle 500 až 1000 kompletních cyklů. S LiIon dílčí výboje nemají tendenci ke snížení životnosti, stejně tak vypouštění 1000 půl je pravděpodobně odpovídá 500 plných obvinění a to z hlediska životnosti baterie. Keith

Děkuji za Vaší odpověď detailní Keith. Můžete mi prosím potvrdit následující výpočet na základě toho, co jste řekl - ale aby obsahovala běhu. 5V linka, 0,3 s 80% účinností vyžaduje 1.88W. 3.3V 0.3A linky, spolu s 80% účinností vyžaduje 1.24W. linka 5V bude použita na 30 sekund a 3,3 po dobu 60 sekund na každém odběru cyklu. takže pokud si myslíme, že z jednoho 60seconds cyklu, které jsou transportovány na Watts použité během té doby, 5V výstup = 1,88 * (30/60) = 0,94 3,3 řádku = 1,24 * (60/60) = 1,24 tedy celkový výkon třeba za 60 sekund = 0,94 + 1,24 = 2,18 Pokud je baterie 14.8V, 4.4Ah baterie, průměr proudu z baterie používá = 2.18W/14.8V = 150 mA Proto počet hodin baterie vydrží = 4400mAh/150mA = 29 hodin mohu převést tento na počet cyklů slovy = 29 * 60 * 60 (převádět na sekundy) / 60 (vzorkování doba cyklu) = 1740 tedy lze předpokládat, že v nejlepším baterie mi 1740 o 60second cyklů?

Vy výpočty jsou v pořádku až do 29 hodin. Vaše další kousek je vlastně správné, ale složitý způsob, jak bude od 29 hodin na 1740 minut. Můžete počítat až do sekundy a pak převést zpět na minuty (* 60/60), ale odpověď je správná. Tyto cykly jsou zde nelze zaměňovat s životnosti baterie, tj. počtu cyklech nabití / vybití před baterie drží náboj dobře a je třeba vyměnit za novou. To by bylo obvykle 500 až 1000 nabití / vybití. Keith.

Díky. Nyní budu mít baterii a zkuste a uvidíte, jak přesný výpočet je :)

Proto lze předpokládat, že v nejlepším baterie mi 1740 o 60second cyklů?
g.gif

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back