LM317T ztrátový výkon problémem

I

isaac12345

Guest
Ahoj všem, snažím se udělat NiMH konstantní proud baterie nabíječka do auta, který obdrží vstup 24V z kroku do spínací regulátor pomocí lm2577-ADJ a poplatků 2300mAh baterie. Tento krok se regulátor je schopen dodávat maximálně 1A a když zapojen do obvodu dodávky kolem 500mA. Rozhodl jsem se použít pomalou rychlost nabíjení 230mA. Můj problém je, že bez chladiče lm317t, který jsem pomocí jako konstantní zdroj proudu s pomocí 5,6 ohm odpor, vypne po několika minutách. Myslím, že je to proto, tepelné vypnutí. Co jsem zmatená z toho, zda příkonu lm317t je 289mW (230mA x 1,25) nebo něco vyšší. Pokud ano, je vyšší hodnota vzhledem k tomu být připojen ke kroku do regulátoru, nebo něco jiného, ​​že jsem chybí?

Nemyslím si, že jste řekl, co je napětí baterie. Za předpokladu, že je 1.25V jste se zmínil, jste LM317 Ztrátový (24 - 1,25) * 0,23 = moc! 1,25 * 0,23 je moc jít do akumulátoru. Keith

Jeho baterie 8 1.2V NiMH baterií. Takže multimetru teoretické hodnotě 9,6, ale to čte cca 12 V. znak @ Keith - to bude váš logiky lm317T čerpá 5.23W! Řekl bych, že moje a maximální ztrátový výkon je 1,5 W. a nemůžu snížit vstupní napětí, protože lm317t nefunguje pod 15V (cca). Jakékoli řešení?

LM317 je moc disspipation samply proud * LM317 úbytek napětí (bez pocitu odporu napětí). Pokud vaše měření jsou správné, bylo by to 0,23 * (12 - 1,2) = 2,5 W. Snížení vstupní napětí od 24 do 15 V snižuje ztrátový výkon až 0,4 W.

Máte-24V a 12V se pak máte 12V kapka, která v 0.23A je 2.76W. Nicméně, budete muset povolit pro ploché baterie, takže to bude víc. Maximální výkon LM317 není uveden. Je to dáno spojovací teplotě. S dobrým chladičem, můžete ztratit hodně síly. Keith

@ Keith - Ano, jsem si spočítal výkon max. podle odst. Tjmax - Ta) / ThermalResistance = (125 - 40) / 50 = 1,7 W. Vzal jsem 40 v pokojové teplotě, jak jsem se ji používat v uzavřeném prostoru. @ MKO - jsem docela pochopit, jak snížit vstupní napětí od 24 do 15 snižuje ztrátový výkon 0,4 W pro. mohl byste mi prosím vysvětlit v trochu podrobněji?

Úbytek napětí na LM317 určuje ztrátový výkon. P = V * I , prosím spočítat sami.

Nemám po ruce kalkulačku, ale v 15V a 9,6 ven na 230mA musí být kolem 1.25W 0.4W není. Chladič stále funguje v uzavřeném prostoru, stačí získat nižší C / W nebo vyšší okolní, v závislosti na způsobu, jakým se na to díváte. Hádal bych, středně klip chladiče je vše, co je potřeba. Keith.

, ale v 15V a 9,6 ven na 230mA musí být kolem 1.25W 0.4W není.
Není pochyb o tom. Byl jsem odkazující na hlášené měření však:
Tak na multimetru teoretické hodnotě 9,6, ale to čte cca 12 V.
Pokud je výstupní napětí 9,6 V a ne 12V, vstupní napětí může být ještě snížena. Také jste nepovažoval 1,2 pocit odporu úbytek napětí, který nepočítá pro LM317 ztrátového výkonu.

[Quote = MKO] Také jste nepovažoval 1,2 pocit odporu úbytek napětí, který nepočítá pro LM317 ztrátového výkonu. [/Quote] Pravda. Nemám obvod nebo datový list v tuto chvíli, ale pokud bych ukrást 1.25VI stále ještě nikam blízko 0.4W. Praktický problém je 24V vstup, baterii, která bude jen 8V nebo méně, pokud vyžadují nabíjení (fakt to měří 12V-li účtovány, je irelevantní). Takže buď obvod může rozptýlit sílu aby byly výsledky na 230mA nebo něco se musí změnit. Buď proud musí být snížena, použitý chladič nebo spínací regulátor. Keith.

Tak proč byste nechtěli používat přepínač a řídit ho, co chcete na baterii, spíše než běh step-up a step-down v tandemu?

@ Dick_freebird - Nevím, jak nastavit přepínač pro konstantní proud z proměnné zdroje napětí (což je 12 - 15V).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back