LNA měření pouze pomocí síťového analyzátoru

C

carbon9

Guest
Dobrý den, jsem implementoval pomocí LNA Sirenza se SBB-5089 MMIC FR4 na palubě. Mám přístup k síti analyzátor v laboratoři University obsahující HP 5071 síťový analyzátor. Chci měřit LNAs šumu pouze pomocí síťového analyzátoru. Je to možné? Díky

To si nemyslím. VNA se používá pro malý signál odezvy obvodů. Používá sweeped CW signálu a detektorů pro vyhodnocení S parametrů. Šumové číslo je měřena s dobrou přesností se zdrojem hluku a Y-faktor metoda, takže budete potřebovat přijímač (typicky spektrum analizer nebo nástroj určený), jak to udělat. Doufám, že to může pomoci. Mazz

některé přívěsy anrtisu se measuetns šumové číslo, ale pokud chcete měřit u NF využití NF metr Agilent, takže ur VNA nestačí khouly

SBB-5089 MMIC mají vysokou NF, to není dobré pro LNA.Use SPF-5043Z s NF = 0.8dB a freq = 100-4000 MHz, vstup / výstup 50 Ohm uzavřeno! Je 28K $! Existuje nějaký nízkonákladové NF metr (o $ 5K)?

5 K Šumové číslo m, pochybuji, že u lze vyhledávat používané předměty, ale nová, bude těžké khouly

Díky za všechny odpovědi. I nyní bude hledat levné metr NF. Díky

Pokud máte dobrou spektrální analyzér, můžete "postavit" svůj vlastní NF metr nakupovat jen zdrojem hluku a nízká hlučnost předzesilovač. Jak NF měřič používá faktor Y metody, založené na vysokých temp / nízkoteplotní zdroj hluku, je možné ručně měřit (či implementovat software v LabVIEW, například). Viz Agilent Aplikační poznámky pro detaily, v případě zájmu. Mazz

[Quote = carbon9] Dobrý den, jsem implementoval pomocí LNA Sirenza se SBB-5089 MMIC FR4 na palubě. Mám přístup k síti analyzátor v laboratoři University obsahující HP 5071 síťový analyzátor. Chci měřit LNAs šumu pouze pomocí síťového analyzátoru. Je to možné? Díky [/quote] Odpověď je NE, to není možné. ... ale pokud máte k dispozici generátor šumu Pokud váš VNA může být přepnut do režimu přijímač, pokud váš LNA dostatek zisk maskovat hluk VNA přepínání manuál, měření hluku může být tryed, ale to je myšlení spekulace. V každém případě, pokud měření NF, příčiny a zdroje nejistoty jsou téměř neomezené. Můj návrh je, pokud jste NFA a nemůžete koupit, ty levnější způsob, jak je to úvěr na dobu hodláte použít.

Samozřejmě u může dělat to, s nejnovější vysoký výkon Agilent VNA: PNA-X, je možné u dokončit všechny LNA měření, včetně NF, IMD, harmonické, Gain komprese. pls zkontrolujte www.agilent.com / find / pnax

Spektrální analyzátor je schopen měřit LNA šumové číslo!

Můžete měřit s NF sítě. 1. připojení k síti pro test S21. 2. Připojte výstup LNAs na port 2. 3. meaure hladinu hluku. 4. Připojte LNA na DC. 5. měření hluku stoupá, je to G + NF, víš, G, takže si můžete odvodit NF. 6. Pokud nevidíte hluk vzroste a to becuse sítě má vysoký NF, jestli je to v případě připojení referenčního LNA mezi DUT a port. Měli byste také použít nízké RBW. požívat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back