LO v dBm v mixu vzorů

S

STOIKOV

Guest
v provedení míchačky "jsem četl v knihách a dokumentech, že LO je uveden v dBm. To znamená, že dB ve vztahu k miliwatts na 50Ohm nákladu nebo dB vzhledem k milivolty? Předpokládejme, že LO je obdélníkový.

dBm je moc, a my se nestaráme o impedanci. Takže, telefonní techniky si 0dBm odpovídá 0.775Vrms za 600 ohm systémy, zatímco RF inženýři si 0dBm odpovídá 0.225Vrms pro 50 ohm systémy. Můžete snadno převést do dBm výkon: 0dBm = 1mW 10dBm = 10mW 20dBm = 100 mW = 30dBm = 1W 2MW 3dBm 4mW = 20 mW = 13dBm 6dBm Doufám, že chápete můj názor. SH Woo

U sinusových signálů v systému 50 Ohm, P (dBm) = 10 * log (Vrms * Vrms * 1000-1050), kde Vrms = špička / √ 2

Teď je mi jasné, že dBm je vztažena k výkonu 1 mW při zatížení 50Ω v systémech RF. Ale teď mám pochybnosti, je ve čtverci vlně VCO jsem se, že zásoby mixer. LO přístavu tento mix není 50Ω, je vyšší impedance, protože je kapacitní (brány MOS). Takže v tomto případě, jak mohu určit sílu svého VCO?

Zajímalo by mne, zda jste zadali LO výkon, na nákup VCO, nebo jste navrhování / buidling jeden. Pokud se LO je veden na velmi vysokou impedancí port, můžete přidat 50-Ohm zkrat odpor, aby se ujistil vstupní impedance směšovače je kontrolovali téměř pevnou hodnotu. Samozřejmě, že síla náměstí vlna je odlišný od sinusovky. Jak čistý je pravoúhlý? Je obtížné, aby se vysoké frekvence obdélníkového. Jak byste chtěl měřit síly náměstí vlny? Power Meter? Spektrum Analyzer? RF sonda? Jak chcete určit optimální úroveň LO? Pokud je nízká frekvence, řekněme 10 kHz, můžete zadat špičkami napětí měřit s vysokou impedancí sondy rozsahu. Mimochodem, jste zmínil vaše frekvence? SH Woo

Vodovodní baterie nepracují dobře obdélníkový průběh jako signál LO. To je proto, že mix je v podstatě analogové sampler, a pokud nechcete dát sinusové vlny v přístavu LO, jako by chtěl vidět, dostane vzorkovací funkce podělal. Takže vaše otázka je Orignal podobné otázkou: "Co míle na galon není moje auto, pokud se používá kukuřičný sirup místo plynu v nádrži"! Odpověď je jen, kdo ví, jestli dokonce můžete dostat autem začal, natož konkrétní detail jako km / galon.

No, já jsem si jistý, že si myslím, náměstí vlna je ideální pro přepínání, protože poskytuje maximální svahu a tedy i větší ideální přechod, kde téměř ideální přepínání dává alespoň lepší šum a lepší linearity

Mixer porty obvykle rádi viděli dobré impedanční přizpůsobení, 50 Ohm nebo jinak. Pokud jde o průměrný výkon jde, můžete se vrátit zpět k definici průměrný výkon, Pavg = [1 / (T * R)] * ∫ | f (t) | ^ 2dt, integrované v průběhu období t, a dělí R. port LO, při jízdě s sinusoidy, by odstranil LO signál a, v procesu, vytvářet harmonické LO. Máte-li začít s obdélníkový jako pohon LO, protože náměstí vlna je bohatý na harmonické, může dojít k snížení výkonu v IMD a harmonické odmítnutí mixu.

Máte-li pochopit, samplery, měli byste si uvědomit, že jste vzorkování sinusového průběhu s dlouhým pulsewidth (vaše obdélníkový), čímž došlo ke zrušení většinu z napětí sinusového průběhu. Musíte vzorku s hrotem, který je něco, co vrcholu vlny sine LO je.

Mixer není sampler. Obdélníkový průběh může tedy být skvělým LO - v podstatě přepíná polaritu signálu RF. To poskytuje vyšší konverze zisku, nižší hluk a nižší LO průchodka, než kdybyste použili sinusového průběhu LO. To je důvod, proč vysoké úrovni dioda-ring míchačky tak dobře. LO sinusové dostane připnutý na obdélníkový průběh.

vlastně sinsuidal LO není vzorek, a výsledek přechodu s sinosoidal vlna by měla být IFout = sgn (LO) * RF, což znamená, že se množí se u obdélníkového už ale dávat mírném svahu v sinosoidal doesn " t dokonale spínač a tím dává větší hluk a nižší linearity [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 2 minutách: [/color] [/size] a o více harmonických, to také není pravda, jak pro dokonalou spínání u sinusového průběhu se sgn (LO), která je již obdélníková vlna, a proto mají stejné harmonické, pokud používá u náměstí vlna z prvního místa

Opraveny sinusový dokonce harmonické, pravoúhlý, která stoupá a klesá čas i sudé a liché harmonické.

biff44: vrátit se do školy!. Uvedení náměstí vlny do míchačky je v pořádku. Všechny směšovače pracují v nasycené oblasti diodami nebo FET to tak obdélníkový to jen pomůže, a ne dát potíže. Normálně lidé nepoužívají náměstí vlny od jeho těžké udělat dobrý obdélníkový při vysoké frekvenci. Bude fungovat, ale snížit výkon 2 dB a vaše pořádku!. Paul.

Ahoj, h ** p: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=132888 odkaz nefunguje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back