Logické design jako kariéru nebo nástroj?

S

steadyj

Guest
Ahoj,
Mám dotaz ohledně logiky design (CPLD & FPGA), pokud jde o profesní rozvoj.Obvykle je nezávislá práce, nebo její část hardware inženýr nebo elektrotechnik?Myslím, že v různých společností, může být situace odlišná.Chci mít více rozumu.

Steadyj,

Dobrá otázka.Kdysi se, že VHDL / Verilog programů byla především úkol manipulovat s hardwarem / elektrikáře, protože když tyto jazyky byly mladé ASIC byl primární cíl.Jak FPGA se dostali větší, levnější a méně síla-hladový, mají pomalu nahrazuje ASIC jako primární cíl pro HDLs.

Z toho, co jsem viděl tady na východním pobřeží USA, VHDL / FPGA design se stal úkol, který je obvykle se ovládal "embedded inženýry".Tito inženýři se obvykle očekává, že dobré zvládnout na úrovni deska elektroniky, mikroprocesorů, a nyní FPGA / HDL.

Další nedávný trend, který jsem viděl, je, že společnosti hledají software programátory, kteří znají VHDL / Verilog Kromě běžnější na vysoké úrovni jazyků.Vždycky jsem přemýšlel, jak dobře tento přístup funguje u těchto společností, protože HDL programování vyžaduje velmi odlišný způsob myšlení, než při programování pomocí C nebo Java.

Doufám, že to pomůže trochu.

Na zdraví,
Základ

Ahoj Radix,
Díky za Vaši odpověď.Ty zakreslené jasné stopy.Tento trend je všechno stále více a více software, stejně jako takzvaný multi-discipliine.

Na zdraví,
Steadyj

Tato oblast se rozvíjí velmi rychle. Teď programování této složité zařízení, je téměř na dosah počítačový programátor. Speciálně s novými nástroji, které používají sysnthesis C a MATLAB jako hlavní jazyk. Do jisté míry programovací nástroje staly natolik složité, že se věci mají neprovádí automaticky. Takže den není daleko, pokud uživatelé této technologie by mohla být jedna s znalosti programování.
Jediné, co chybí, je absence standardní PC koprocesor FPGA pataform.
Pokud by to mohlo být rozhodnuto každému programátorovi by mohla využít zdroje FPGA k urychlení jeho nebo její algoritmus.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back