Mám zájem vědět, jak ....

A

almola

Guest
Nemůžu nainstalovat Mandrake Linux verze 9.2 v počítači se runing Win XP proff s obsahem tuku 32.

Thanks in advance.

Jde ...........almola.

máš na mysli dvojí-boot systému nebo host-virtuální mechine režimu?

Ahoj almola
Je velmi snadné
Budete potřebovat prázdnou oblast v pevném asi 5 GB.
první instalaci Win XP
ProfNa CD je Mandrake Bootable.boot počítači s CD
a nainstalovat Mandrake na prázdnou oblast
LILO na Mandrake automaticky detekovat vaši WinXP
a užijte si to.
pokud Mandrake Nerozpoznávat váš operační systémy, řekni mi to.
s pozdravem
nashledanou

Mám na mysli dvojí boot systému, porozumění, které jsem dostal instaled XP proff nyní (FAT 32 )..... více méně můj nápad byl vytvořit nový oddíl (pro linux) pomocí oblast magie a po instalaci Mandrake bych použít zavádecí kouzel pro duální boot ... Dobře vím, že Lilo, aby to bylo ...ale jsem tu nepoužívá použijte tento program pak z tohoto důvodu jsem litle worryed abaut tohoto postupu.

Lepší, že jsem nikdy nebyl s využitím Linuxu .... jen byly traing s Live CD
je KNOPPIX a Suse, a já
jsem přemýšlel nainstalovat Mandrake jen proto, že by mohl být pro mě snadný start pocházející z okna.Později uvidíme.

Pokud můžete rozšířit o trochu více vysvětlení budu velmi spokojen s vaší druhu odpověď / s.

Děkuji předem za vaši pomoc.

Jde ...........almola.

Několik tipů:

MBR - (Master Boot Record) - první sektor na HDD.Bios se načítá je za prvé, a spustí program na to_Obsahuje informace o primární oddíly a začít řešit v rozšířeném oddílu.

Boot Record - první sektor jakékoli oblasti.

Lilo - program na zatížení Linux (LILO == Linux Loader), může také začít jiným OSes a DOS.

Lilo má dvě části - první je program pod Linuxem - Má konfiguračního souboru lilo.conf, jako pravidlo, že se nachází v / etc / dir.Píšete konfigurace tohoto konfiguračního souboru
a pak spustit lilo a je písemně zavadec tedy s lilo.conf.Lilo druhé straně je to zavaděč.

Můžete config duální boot systému těmito dvěma způsoby:

1.Napište Lilo na MBR - ano, budete potřebovat k bodu lilo.conf pro Windows a Linux partiton hlavních oblastí.

2.Napište své další loader - jak říkáte, že chcete použít "boot magické" Byl jsem pomocí "System Commander" pro tento účel.Tímto způsobem, musíte napsat Lilo zavadec na Boot Record vašeho Linuxu partiton.

Opět platí,
že pro druhé variantě, bude to tak: MBR bude mít svůj systém Commander.Linux bude mít na svém Lilo Boot Record.Ukažte systému Commander pro Linux partiton a bude hledat Lilo o Boot Record tohoto partiton.

Budete potřebovat nainstalovat na tento postup:
1.Instalace systému Windows.
2.Instalovat váš systém Commander loader na MBR, nastavte ji na zatížení systému Windows.
3.Instalace Linux, kdy linux nainstalovat program vás požádá o zavadec konfigurace bod ji Boot Record na linux partiton.Napište pouze jedna instance na lilo.conf - nekonfigurujte Lilo pro Windows nebo DOS zatížení.
4.Po tom všem, kdy je váš počítač se restartuje, místo vašeho systému Commander na partiton s Linuxem.

Ok, jsem psal o systému Commander, můžete zkusit použít vaše Zavádecí Magic pro tuto - asi to bude fungovat stejným způsobem.

Každopádně je dobré pravidlo, že okna záchranné diskety.Také lepší mít Linux záchranné disketě.Budete potřebovat, aby se před linux nainstalovat.Vyhledávání na webu Recue obraz diskety a použít RAWRITE.EXE DOS utilité k napsání tohoto obrazu na disketu.

Díky moc za vaši pomoc, hned jsem duální boot systému pro spuštění XP & Linux Mandrake boot systému Lilo & I, aby se oddíly oddíl Magic.

Jakýmkoliv způsobem, je čas se učit, Iknow jeden litle více si myslí, že v této době.

Jde ..............almola.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back