Měření vodivosti s ADC

F

fruct0se

Guest
Musím najít způsob, jak měřit vodivost nebo odpor kapaliny pomocí mikrokontroléru s výkonem 5VDC.Já také potřebovat více než 1vDC tak učinit.

Zatím jsem se pokusil snížit výkon na 0.8V a používat operační zesilovač na vstupu ADC rozšířit návratu.Nedaří se mi najít správné řešení bez ohledu na to, co dělám.Může mi někdo místo správným směrem, o tom, jak dosáhnout toho či mi ukázat příklad?Možná, že budu o tom všechno špatně?Díky!

Bude to větší smysl, kdybyste mohl přidat nějaké další informace, ujasnit si své aktuální proble.Veškeré návrhy na zcela nových tratích může být opakováním toho, co jste dělali v jiné oblasti.

Myslím, že víte, že je měření vodivosti AC, pokud by mělo mít kvantitativní význam?
Tak to zahrnuje poněkud komplexní okruhu: Generátor, zdroj / smysl zesilovač, demodulátor a usměrňovač.

Nebo jste jen projektování druhu na úrovni přepínače bez požadavků na přesnost měření?

Potřebuji k měření odporu kapaliny s cílem určit další kroky v mém programu.Získala jsem ho do práce pomocí 5VDC a pomocí úbytek napětí přes kapalina určit odpor, ale v mé přihlášce nelze použít více než 1vDC provést kontrolu.

I tried using op zesilovač rozšířit vrátit, ale to bylo velmi šupinatá a za předpokladu, nepřesné údaje.

Stejnosměrné napětí přes elctrodes příčiny polarizace elektrod a elektrolýzy kapaliny.To nemůže poskytnout spolehlivé výsledky.

Takže signál AC by way to go?Jak bych se k němu přistupovat?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back