Můj první projekt nefunguje :-( nevím proč??

I

itsallgood

Guest
Prosím, může mi někdo pomoci. Jsem udělal můj první obvod a to nefunguje. Vše, co se stane je, že všechny LED diody zůstat, celou dobu ... Tady je můj kód (PicBasic Pro):
Code:
 @ __ config _INTRC_OSC_NOCLKOUT & _WDT_ON & _PWRTE_ON & _MCLRE_OFF & _BODEN_ON & _LVP_OFF ​​& _CP_ALL & _DATA_CP_ON smyčka: nízká 2 vysoce 0 pauza 100 nízká 0 pauza 100 vysoce 0 pauza 100 nízká 0 pauza 100 vysoce 0 100 pauza nízká 0 pauza vysoká 1 100 100 pauza nízká vysoká 1 2 pauza 1000 goto loop konec
Toto je můj okruh - pomocí PIC 16F628:
 firstCircuit.GIF
Pokud někdo může Prosím, řekněte mi, co jsem udělal špatně: (To běží pokuta ve Proteus Cheers..

@ __ Config _INTRC_OSC_NOCLKOUT & _WDT_ON & _PWRTE_ON & _MCLRE_OFF & _BODEN_ON & _LVP_OFF ​​& _CP_ALL a _DATA_CP_ON kontrolu WDT off Vdd chybě připojení a psát hex do PIC se správnou volbou

masud58, díky za rychlou odpověď, je, že jediný důvod, proč to nefunguje? takže horní linie by měla být:
Code:
 @ __ config _INTRC_OSC_NOCLKOUT & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _MCLRE_OFF & _BODEN_ON & _LVP_OFF ​​& _CP_ALL & _DATA_CP_ON
Můžete vidět žádný jiný důvod, proč je zvyklý pracovat? Musím resolder čip pokaždé, tak bych opravdu rád, aby se ujistil své právo. Co myslíte tím: "a psát hex do PIC se správnou volbou" jen přepíše čip s touto změnou? je, že co máte na mysli? Díky moc.

Ahoj, já nevím, prostě normální pic základní Basic a C, assembler atd. .. Ale není třeba definovat vstupní a výstupní piny?? Nevidím nic takového ve svém kódu. Také nevidím žádný 5V na pin 14 pin Vdd!! .. WDT_ON by měla být WDT_OFF! Paul.

I dont myslíte, že máte definovat vstupní a výstupní piny v picbasic profík? Nevěděl jsem, že VDD potřeba energie aswell! díky, budu přidávat, takže teď můj curcuit vypadá to, a já mám watchdog časovač vypnutí.
firstCircuit2.GIF
Je to tak? mám repogram a resolder? Mnohokrát děkuji.

Ahoj Vdd by měla být přímo na 5V není přes odpor!. A jsem si téměř jistý, musíte definovat kolíky jako vstup a výstup! Ověřil jsem si pro Vás: http://www.rentron.com/PicBasic2.htm a opravdu budete muset definovat pomocí kolíků vstup nebo výstup prohlášení. Paul.

Díky za tuto pomoc v příkladu "blikaly" pomocí picbasic Pro, ale stačí použít "vysoké" a "nízké", myslím, že tyto statments definovat jako výstupy: http://www.melabs.com/resources / samples / PBP / blink.bas "HIGH Udělat pin výstup vysoké." "LOW Udělat pin výstup s nízkou" Já budu muset jít na přeprogramování teď. Budu aktualizovat v sekundách, jestli to funguje Wink

zkuste si comparotor off s touto linií CMCON = 7 'analogové komparátory off

ANO! Funguje to! (Druh), - jeho až příliš rychle. V Proteus, čas je na místě na (bliká 3secs, pak 3. LED svítí pro 10secs), ale na mém acutal obvodu celé sequance skončí během několika sekund. Myslím, že to je somthing musím řadit v Proteus. Chystám se změnit celý svůj "pause 100" na "1000" a že by mělo být to. Díky moc za veškerou pomoc!

Dobrý den Není to dobrý nápad, pájky a opětovné pájení IC mnohokrát. Chtěl bych doporučit IC základnu. To by zabránilo IC z vystavení pájení teplo mnohokrát. Kannan.k

ano Kannan.k má pravdu, měli byste použít ic zásuvky, které jsou levné, nebo si ZIF patice nebo k využití v okruhu programmg odst. IKSP). Opakované pájení a odpájení zničí, že čip docela rychle

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back