Manchester c kód

V

Vandal S

Guest
Nainstaloval jsem MikroC a říkají, že je integrovaný Manchester kódu v knihovnách (nebo v nápovědě), ale není to tak rychle.
nemá někdo mít optimalizovaný kód například pro RF přijímač (pro tx je to jednodušší, že?) spárována s PIC 16F877?
Bylo by velmi apreciated,
zejména prostřednictvím začátečník jako já, kteří nemohou psát své vlastní číslo,
a to iv případě, že teorie je něco jasné.

Firma doradcza Deloitte zapytała Polaków co jest dla nich najważniejsze przy zmianie operatora. Zaledwie niecała jedna trzecia ankietowanych odpowiedziała, że czynnikiem decydującym jest dla nich niska cena usług u nowego operatora.

Read more...

Manchester kodér nebo dekodér?

Tento snímač je opravdu jednoduché udělat

Jen změna 1 -> 01 a 0 -> 10, aby pro každé 4 bity byste vyrábět 8 bitů

dekodér je také jednoduché.V závislosti na tom, jak budete vzorek přijatá data
Pokud používáte ADC nebo jen logika. Potřebujete zjistit nulu křižovatkách.

dekódování straně přijímače.někdo vysvětlí, že by měla zjistit, zda existuje 1 0 1 0 bitů obdržela.Pokud ne, prostě ignorovat.pokud ano, program by měl věnovat pozornost.(patrně to závisí, ale on řekl, že poslal 10 sinc byts a příjemce obdrží 7 - takže 3 se ztrácí v tomto procesu)
pak začnou problémy.Program by měl mít placené pozornost na leght a bit a postavení v blízkosti středu trochu (což je o 2 bity v kódování Manchester), kde je allways přechodu.existuje-li přechod, co je dobré, pokud ne, ne.
Poté by měla skočit jeden počet milisekund (v závislosti na přenosové rychlosti - jaké velikosti se trochu mít v 4800 baud rate?) a pokud je přechod z vysokého na nízké -> existuje 1 (v tomto příkladu 1 je kódován 10, 0 -> 01).
Mám pravdu v tomto procesu?
Problém je písemný kód, pokud i ne odborníka, jen začátečník.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back