matoucí chyba asi ds1307

O

omid_juve

Guest
Mám projekt, který v ní používám ds1307 pro získání času a že nějaký proces na to podle zadaného času můj program je napsán v Bascom a moje proccessor ATmega16 je můj projekt funguje asi jeden měsíc, ale po této době mé ds1307 přestane pracovat a kvůli tomuto problému mého projektu je dolů. Ověřil jsem si, když program jindy jsem si všiml, že jsem špatně definované i2cdelay = 1 (znamená fscl = 400kHz) a ds1307 může pracovat pouze na fscl (max) = 100 kHz, ale jediná věc, kterou jsem nemohla pochopit, že pokud ds1307 nemohou pracovat na fscl = 400kHz, jak se moje práce na projektu za zhruba jeden měsíc? Je možné, že další problém může způsobit, že ds1307 nefunguje. plz pomozte mi v tomto problému

[Quote = omid_juve] Mám projekt, který v ní používám ds1307 pro získání času a že nějaký proces na to podle zadaného času můj program je napsán v Bascom a moje proccessor ATmega16 je můj projekt funguje asi jeden měsíc, ale poté, co tuto dobu mého ds1307 přestane fungovat, a vzhledem k tomuto problému mého projektu je dolů. Ověřil jsem si, když program jindy jsem si všiml, že jsem špatně definované i2cdelay = 1 (znamená fscl = 400kHz) a ds1307 může pracovat pouze na fscl (max) = 100 kHz, ale jediná věc, kterou jsem nemohla pochopit, že pokud ds1307 nemohou pracovat na fscl = 400kHz, jak se moje práce na projektu za zhruba jeden měsíc? Je možné, že další problém může způsobit, že ds1307 nefunguje. plz pomozte mi v tomto problému [/quote] je, zda je u hex U nabita, jejichž kód ur kontrola teď?

.... Ds1307 funguje odděleně? Slyšel jsem, že tento druh problému jednou, BT THT byla simulace chyb. U měkké používat?

Ahoj 1) VBAT tento inplace a ve voltech rozsahu?. 2) xtal provoz, pokud si nejste jisti, nebo si nemůžete testu nahradit tuto položku. 3) časové parametry nejsou splněny způsobit selhání softwaru. 4) MCU zahnědnutí. ? : |

PLZ Podívejte se na přiložený soubor. V tomto souboru je možné vidět u I2C sběrnice konfiguraci, která jsem použil v mém projektu, jak vidíte, jsem ATmega16 jako master zařízení a at24c256 EEPROM a ds1307 RTC jako slave zařízení, které je připojeno na sběrnici. at24c256 může pracovat v rychlém režimu (fscl (max) = 400kHz) a ds1307 může pracovat ve standardním režimu (fscl (max) = 100 kHz), ale jak jsem řekl předtím, než jsem správně definovat fscl = 400kHz, ale ds1307 práce na 1 měsíc a po , je to přestane fungovat, takže teď jsem don `t ví, že příčina poruchy je především problém, nebo cokoli jiného. Co se u asi v této věci?

[Quote = omid_juve] Mám projekt, který v ní používám ds1307 pro získání času a že nějaký proces na to podle zadaného času můj program je napsán v Bascom a moje proccessor ATmega16 je můj projekt funguje asi jeden měsíc, ale poté, co tuto dobu mého ds1307 přestane fungovat, a vzhledem k tomuto problému mého projektu je dolů. Ověřil jsem si, když program jindy jsem si všiml, že jsem špatně definované i2cdelay = 1 (znamená fscl = 400kHz) a ds1307 může pracovat pouze na fscl (max) = 100 kHz, ale jediná věc, kterou jsem nemohla pochopit, že pokud ds1307 nemohou pracovat na fscl = 400kHz, jak se moje práce na projektu za zhruba jeden měsíc? Je možné, že další problém může způsobit, že ds1307 nefunguje. plz pomozte mi v tomto problému [/quote] Ahoj I dont pochopit, proč se má takový problém, protože pokud je nějaký problém v kódování, to by mělo špatný výsledek není hned po měsíci?? Myslím, že není takový problém v kódování, může to být proto, že v některých dalších věcí,, změníte DS1307 a změnit jej a zkontrolujte, zda máte opět problém?? Zkontrolujte napájení jste připojili.

jak to vidím v konfiguraci I2c tutoriály se říká, že pokud u použití od zařízení, které může fungovat pouze ve standardním režimu (fscl (max) = 100kHz) v rychlém režimu (fscl (max) = 400kHz), některé nepředvídatelné věci by se mohlo stát. Chci vědět váš návrh na toto téma díky [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 5 hodin 30 minut: [/color] [/size] jakékoli Professional na sběrnici I2C??

[Quote = omid_juve] Ahoj kluci mi pomohl !!!![/quote] jiné místo ...... Jaké řešení má své DS1307 na i2c síti?? pro čtení a psaní ... Hodně štěstí

Dobrý den, máte dvě jasné kroky Infront vás: 1. Nahradit DS1307 a vyzkoušet. 2. I když současný problém většinou ne kvůli vysoké rychlosti provozu, protože to je z boku specifikaci, měnit rychlost každém, jak se 100Khz. Koneckonců 24C256 bude také pracovat šťastně na 100 kHz rychlosti. S největší pravděpodobností obou nevyřeší Vaše současné problémy, mohlo by to být, jak již bylo řečeno, napájení problém, křišťálově problém, prasklo připojení na palubě, atd., které je třeba zjistit a opravit nakonec. Ale pokud si dva výše uvedené opravy se můžete klidně soustředit svou mysl a podívat se kolem skutečné příčiny současných problémů. Vždy, když se v potížích, jako je toto, odstranit jeden po možných příčinách. S pozdravem, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] laktronics [/url]

[Quote = omid_juve] Mám projekt, který v ní používám ds1307 pro získání času a že nějaký proces na to podle zadaného času můj program je napsán v Bascom a moje proccessor ATmega16 je můj projekt funguje asi jeden měsíc, ale poté, co tuto dobu mého ds1307 přestane fungovat, a vzhledem k tomuto problému mého projektu je dolů. Ověřil jsem si, když program jindy jsem si všiml, že jsem špatně definované i2cdelay = 1 (znamená fscl = 400kHz) a ds1307 může pracovat pouze na fscl (max) = 100 kHz, ale jediná věc, kterou jsem nemohla pochopit, že pokud ds1307 nemohou pracovat na fscl = 400kHz, jak se moje práce na projektu za zhruba jeden měsíc? Je možné, že další problém může způsobit, že ds1307 nefunguje. plz pomozte mi v tomto problému [/quote] Slyšel jsem, že takové chyby z jednoho mého přítele, a předpokládám, že je to proto, že některé nežádoucí šum (např. blesk), vstupuje do Micro. hluku může nepředvídatelným výsledkem. snaží, aby MOV v napájecí lišty!.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back