Maximální paměť pro přidělování dynamické paměti a haldy?

A

agg_mayur

Guest
Zdravím všechny, chci vědět, že to, co by se maximální velikost pro přidělování dynamické paměti, když jsem pomocí libovolného mikrokontroléru např. dsPIC33XXXXXXXXXX? Kromě toho chci vědět, že kolik mohu přidělit velikosti haldy?

V embedded software obvykle není používán dynamická alokace paměti. Knihovní funkce nejsou podporovány, jako je malloc, musíte psát je pro sebe.

Můžete mi, prosím, uveďte odpověď, já nejsem stále své místo.

RAM paměť je obvykle velmi malé (KB) ve srovnatelných k počítačům (GB). Uživatelé se na péči o každého zdroje velmi opatrně, aby zbytečně. Kompilátor pro embedded software jsou postavit tímto způsobem optimalizovat kód a rychlost. Připojení k hardwaru je velmi přílivu a uživatel ví, kde se nachází exacly jeho proměnných. Paměť je organizovat podle linker v sekcích: - kód sekce, např.. . Textu - sekce ram např. . Sda Pojmy jako virtuální ovladače nejsou použitelné v tomto spojení. Jedinou výjimkou, že vidím, je software na bázi Java pro mobilní telefony, ale to jsou již na vysoké úrovni softwaru. Vidím to tak, pouze standardní vestavěné software ANSI C.

Vlastně jsem četl, že bychom měli ignorovat dynamické přidělování paměti, když jsme psát software pro mikroprocesory .. Je to pravda? A jak můžeme definovat velikosti haldy a proč musíme definovat velikost haldy. Např.. Mám 30K RAM, pak kolik velikosti mohu rozdělit do haldy a proč?

Ano, měli byste ignorovat dynamické přidělování paměti. Poskytnout více informací, kde jste musel nastavit velikost haldy, v jakém kontextu: compiller, mikrokontrolér a odkaz soubor.

Když jsem kompilaci můj MPLAB (mikročip je) kód, aniž by byla velikost haldy dává mi chybu / linker chybu, musím definovat kolem 500bytes na haldu. Můžete mi říct, jaké jsou výhody a nevýhody pro použití malloc () funkce (pro přidělení dynamické paměti) v mikroprocesory?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back