Maximální rychlost hardware UART

K

kraiders

Guest
I am using PIC16F876.Smím vědět, jaká je maximální přenosová rychlost UART hardware?V současné době jsem pomocí 115kbps, písemně tento řádek:

set_uart_speed (115200)

1) Jaká je maximální hardware UART rychlosti, kterou mohu použít?

2) I zjistit datasheet PIC16F876 a zjistil, že podporuje synchronní a asynchronní režim režimu.Jak mám vědět, jaký režim používám?Asynchronní režim podporuje až 325000 kbps.Jaká je maximální rychlost synchronní?

3) Vzhledem k tomu, maximálně set_uart_speed je 115200, by měl, jak jsem se dosáhnout vyšší rychlost, která 115200?Co příkazového řádku mám napsat?

To záleží na vaší rychlosti hodiny a jestli chcete, synchronní nebo asynchronní režim

To záleží na vašem hardwaru rozhraní.V asynchronní režim vysílač poskytuje hodiny signál do přijímače přes další dráty.Kvůli dodatečným nákladům na tento extra drát, nebudete vidět tento druh komunikace velmi často.

Jste studovat datasheet dost dobře.Tabulka 10-1 na str. 97 vám dává vzorec pro výpočet přenosové rychlosti.
S BRGH nastavena na hodnotu 1 a běží na 20MHz maximální přenosovou rychlost = 1250kbaud = 1.250Mbaud.To je také uvedeno v tabulce 10-4 na straně 98.

Mějte na paměti, že přenosové rychlosti generátor má několik omezení.Přenosová rychlost je generována vydělením hodinové frekvence uživatelem volitelných 8-bitů hodnoty.Při použití frekvence, jako je 16Mhz není 8 bitů dělící hodnotu, která vám poskytne přesné přenosové rychlosti hodnoty, pouze hodnoty, která se blíží.Ty jsou povoleny celkové přenosové rychlosti chybu 4% pro odesílatele a vysílač spolu.To je důvod, proč si můžete koupit krystaly s odd frekvencí jako 18.4320MHz, protože vám 0% baudrate chyba.

Například běží na 20MHz nelze spustit na 115kbaud, protože chyba rozpětí by mělo být velké.Vyšší baudrates až 1250kbaud je možné při výběru mimo rozsah výchozí baudrates, ujistěte se, že kontrolu přijímacího zařízení musí být schopna zvládnout tyto podivné baudratesPřidáno po 38 minutách:Doufám, že jste understant to ...Přidáno po 5 minutách:Samozřejmě, pokud používáte CCS c kompilátor můžete definovat měkké.a sériové comunications hardware.
Pro hardware UART, že by měla být stejná jako maximální rychlost PIC může podpořit.
Pro software UART si nejsem jistý, trochu složitější odpověď.Přidáno po 21 sekundách:Samozřejmě, pokud používáte CCS c kompilátor můžete definovat měkké.a sériové comunications hardware.
Pro hardware UART, že by měla být stejná jako maximální rychlost PIC může podpořit.
Pro software UART si nejsem jistý, trochu složitější odpověď.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back