Microstrip, EMI stínění a "mouseholes"

E

etmabreu

Guest
Další problém jsem v současné době čelí a nemůžu dostat uspokojivou odpověď na knihy.

Jak jsem řekl na jiné téma, jsem pracující na PCB na 5,8 GHz a jsem omezen na 2 vrstvy (jedna z nich, samozřejmě, bude země).Pro mikrovlnné stopy jsem použil microstrip.

Navíc budu používat staniol můžete jako EMI stínění na horní vrstvu.To může bude rozdělena do interiéru v několika pododdílech (vysílač, nízká hladina hluku zesilovač a downconverter).Tato podsekce bude izolován od sebe se "zdí" z staniol.

Problém je Potřebuji trase několik microstrip řádky z jedné části do druhé.To znamená, potřebuji, aby omezily na několik "mouseholes" o "zdí".Můj dotaz: jak velký a jak vysoké by měly tyto "mouseholes" být?

Kdybych tyto otvory příliš úzké a příliš nízká, že bude mít vliv na impedanci páskového vedení.

Na druhou stranu, když jsem se o příliš velké díry, které budou činit EMI stínění ničemu.

Tak, jak to spočítat rozměry díry?Existuje "od oka", které lze využít k navrhování těchto otvorů wuth, řekněme 0,1 dB návrat ztráty a stále účinné EMI stínění?

Staniol?Zní to docela funky!

Staniol je tenká.Vzhledem k tomu, že myší díra nebude mít jakékoli délky, nebude zeslabený signál způsob, jakým cuttoff vlnovodná sekce by.Proto je každá myší díra, že jste se dostali do zdi bude působit jako Iris bude jednat v vlnovod.Duhovky se typicky chová jako derivační Reaktance na vlnovod.

Takže pár otázek.Na 5,8 GHz, jsou vaše dutiny dostatečně široká, aby forma množitelský vlnovody (tedy širší než λ / 2)?Pokud tak budete mít délku množitelský vlnovod s iriises mezi tím, který se bude posílat energii prostřednictvím neomezeného na některých frekvencích vyberte-stejně jako pásmovým filtrem.Můžete se šroubovacím kolem duhovky velikostech a délkách dutiny se pokusit udržet je non-rezonanční na 5,8 GHz.Hodně štěstí.Pokud máte velké dutiny, že lepší způsob, jak to opravit, je to de-Q jim nějaký absorpčního materiálu (ecosorb) na krytu.

Jestliže však vás ujistit, že všechny vaše dutin jsou cuttoff vlnovodná body na 5,8 GHz, pak máte mnohem větší šanci na udržení RF pronikat z jedné části do druhé.

Pokud jde o podání mouseholes malé bych učinit 3X otvor se microstrip široké a udržet myší díra výšky asi 4X v substrátu, jako výchozí bod.Bude se jednat o microstrip linie jako malá derivační kapacitní, se můžete naladit prostřednictvím zúžení úplně lehce.

Rich
www.MaguffinMicrowave.com

Jsem použil tento typ štítu na výrobky až do 3 GHz, kde jsem prostě běžel stopových pod štítem ráfek nádoba s pájecí maska na vrcholu křivky a úmyslné malé vzduchové mezery.Pokud se nejedná o přesné aplikaci, která bude zřejmě pracovat pro vás taky.

http://www.leadertechinc.com/cbsCBS.shtml

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back