Mikrokontrolér výstup volitelné mezi 5V a 24V

W

Wamor

Guest
Ahoj,

Jsem navrhování obvodů pro mikrokontrolér, s nimiž je možné volit mezi 5 V a 24 V výstupní signál.(Viz přiložený schematickém).
Vstupní-signál je signál s frekvencí 10kHz a přepínačů od 0 do 5 V.
S 24V/5V-Select-signal chci vybrat maximální hodnotu na výstupu-signálu.
Když 24V/5V-signal je 0V maximální hodnotu výstupního signálu, je- 5 V, které je v pořádku.Když 24V/5V-signal je 5 V je maximální hodnota výstupního signálu, je-arround 15V, který není v pořádku.V této situaci je maximální hodnota by měla být 24 V.Mohl by mi někdo říct, co jsem udělal špatně?

Děkuji a pozdravem,

Wamor
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Vypadá to, že jste připojeni oba P-kanál MOSFETs naruby-down ..
pin S (Source) má být připojen na Vcc (24, nebo 5) ..
pin D (Drain) na 2.2kΩ ..

Rgds,
IanP

Myslím, že vnitřní dioda dostane dopředu neobjektivní a vedoucí ke špatným výsledkům,

pokud jste revese p-kanálem MOSFET, že by mělo fungovat.

- Babesh.

Promiňte kluci, ale obrátil se FET
to v mé kresby.To vás na špatnou cestu.

Skutečná konstrukce byla správná a fets byl připojen správně, ale výkresu bylo nesprávné.
Stále jsem původní problém, že když chci přejít na výstupu-signálu na 24 V tomto odchází do 15 V až 24 V. místo
Má někdo nemá ponětí, co se děje.

Děkujeme vám,

Wamor

Ahoj womer,
Vidím opět problém vnitřní diody na 5V MOSFET.

24V, protože když je na té vnitřní diody na 5V MOSFET bude předal neobjektivní, protože z 24 na 5V Anody straně a na straně katodou tak to může vést ke špatným výsledkům.

Potvrzuji problém odstranit 5V MOSFET a test na 24V sám, pokud to funguje tak připojení diody (Schottkyho) mezi 2k2 a 5V MOSFET odvodňovány května problém vyřešit, ale v průběhu opertion s 5V bude kapka 0.4VBabesh.

Dobrý den Babesh,

Děkuji za informaci.Já se pokusím o dioda.Jak je to s použitím běžného JFET.Nebude to mít vnitřní dioda?

S pozdravem,

Wamor

Nemám žádnou představu o JFET, logicky by mělo fungovat,
ale 0.4V záležitostí pro vás?

- babesh

Nazdar

Pokud si to mohou dovolit, můžete také použít dvě FETs.Připojte se sešli dva zdroje a dvěma branami.Kladen velký odpor mezi zdrojem a brány.Budete mít žádný problém s interní diody.

Dobrý den Babesh,

Tato dioda je opět další složky, a dodatečných nákladů.Pokud tuto částku složek může být snížena by to bylo dobře, ale pokud je to nezbytné i ji využije.
Zkoušel jsem váš návrh a funguje to ok.Také jsem se změnila v běžné FET tranzistory a tato práce také.

Děkujeme vám za vaši pomoc.

Dobrý den tyassin,

Nemám přesně pochopit vaše sollution.Je možné přidat malé schematickém k tomuto tématu, který vysvětluje, váš podnět.

Také poděkujte za vaši pomoc a zájem o moje téma.

S pozdravem,

Wamor.

Womwer,
využití nízké VCE (So) tranzistor, jinde thansistor kapka 0.7V bude odečten od 5 V.

thx
- Babesh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back