Mikroprocesoru na ukazatel stavu vody

V

vicky.pace

Guest
Hi-každý člověk musel mikrořadič založený ukazatel stavu vody, který může zobrazovat hladinu vody ve 100 úrovní na LCD. Díky

Micro-Controller, nemůže viz vodní hladiny, takže jaký druh senzoru si představujete?

senzoru lze jednoduše provádí casecading dva tranzistory, může zvýšit citlivost u zvýšením základny odporu,

Klikněte na www.qprox.com - prodávají kapacitní snímače (QT300). Můžete jednoduše řečeno izolované PCB a můžete měřit úrovní.

Jednoduchý plovák je skvělé, pokud chcete jen jeden stupeň, ale musíte vědět spoustu různých úrovních, musí si vzít jiný přístup. Možná upravit auto nádrž na benzin odesílatele, a to buď odporovou nebo kapacitní Poskakování ultrazvukem na povrchu kapaliny a měření odráží dobu. Může být schopen měnit ultrazvukové páskou opatření, jak toho dosáhnout. Použijte laser, stejné myšlenky, ale mnohem těžší. Existují komerční senzory, ale pravděpodobně nejsou levné. Možné využití Hallův jev IC a smysl pro vzdálenost magnet na plováku? Osobně bych zjistit ultrazvukové metody, zdá se, že nejlepším řešením. Ať tak či onak výstup bude analogové a budete potřebovat micro s vhodnými vstupy. Samozřejmě budete muset udělat trochu matematiky měřítko výstupu, pokud jste chtěl ukázat kapacity litrů atd. Záleží hodně na tvaru nádrže.

Hydrostatický tlak je většinou používán pro kontinuální měření výšky hladiny kapalin, pro široké spektrum průmyslových aplikací až po tanky domestique vody. Ultrazvukové je příliš nepřesné pro řadu aplikací, a to i teplotně závislé, a navíc zcela nevhodné v případě, že nádrž atmosféra obsahuje značné množství páry nebo variabilní koncentrace plynu. Laser je velmi drahé v minulosti, ale nyní přenosné DIY laser metrů s přesností několika mm se blíží $ 100 region, takže laserové měření vzdálenosti mohou být k dispozici jako levná automatizace senzor brzy.

Vážení, děkujeme za váš suggetions! Tady chci říct, že jsem tento pomocí senzoru (self z), které varries odolnost v závislosti na nádrži, ale to není tak přesné, obtížné instalovat na nádrži, obtížné sladit a počasí efektivní. Chci používat sonsor, která by mohla být instalace v hlavním výstupu z nádrže nebo v kuchyni / WC atd. Tento typ snímače by měl být tlak na základě četby, která dává malé změny tlaku. Existuje mnoho senzorů k dispozici na trhu, ale všechny jsou tak nákladné. Musím mít nějaké levné a nejlépe které by mohly být vhodné k mému požadavku. Díky

HI Podívejte se na stránky Freescale na základě žádosti Poznámka pro snímač tlaku - mají některé aplikace, jak měřit hladiny pomocí tlaku tlakový senzor lze objednat z webu Mouser Vše nejlepší Bobi

Ano, použití Freescale MPX5050 s maximálním tlakem až 50kPa to znamená, že můžete měřit hladinu vody až o 5 metrů. nebo můžete použít MPX5010-li výška nádrže je pouze 1 metr. Cena není tak drahé, dokonce dávají zdarma vzorek je váš projekt je studentský projekt.

Předpokládal jsem, že jste chtěli nízkonákladové řešení, proto návrhy. Já naprosto souhlasím s tím, že pokud si to mohou dovolit, senzory tlaku jsou cestou vpřed. Měl jsem rozumný úspěch v dávné minulosti s ultrazvukem. Souhlasím, že teplota má vliv na výsledky, ale může být nahrazena, záleží na přesnosti potřebné. Pouze v pořádku, není však agresivní prostředí. Hodně štěstí s vaším projektem.

Jeden obyčejný způsob, jak zjistit hladinu kapaliny je používán v nádrží na benzín pro automobily ... Má ruka jen ve spojení s POT ... Make a půl mostu (dělič) a D na to si mikroprocesor ...

Vážení, nejsem elektrotechnik. Jsem stavební inženýr a pracuje na projektu vztahující se k utkání měření po dešti. Mám náhonem a to, co bych chtěl udělat, je měření hloubky utkání kdykoliv chci, po umělém dešti. Rozhodující utkání hloubka může být 3 mm do 100 mm, a proto musím laserový snímač pro měření této mělké. Jak jsem řekl, dont vím, nějaké znalosti electonics, takže si myslím, že o koupi laseru. Který produkt by raději mi, abych tímto nízký rozsah utkání do hloubky? S pozdravem,

Můžete použít ultrazvukové typ hladinoměru. Jeho hlavní technologie využívá zvukových vln, které se odrazí zpět do snímače od měřeného povrchu (ať už pevné nebo kapalné plochy). Tyto přístroje mají hodně z možností rozhraní, které lze připojit do mikroprocesoru. Zařízení může přijít také s LCD nebo 7-segmentový sledování naměřených výšky. Výstupní rozhraní: a. Analogové úrovně = 0 - 5V / 0 až 40 mA B. Seriál: R232 / RS485 C. Relé 1 - 4 220 V / 2 A relé D. Switch: Lze použít i pro solid state relé nebo digitální ovládání dvou režimů Rozsah měření: Obvykle od 0-10, 15, 20, 30 nebo 50 metrů Napájení: AC220V, DC12V nebo DC24V S pozdravem

Hye .. mohu vědět, co je vhodné ultrazvukové typ vody pro použití v mém posledním roce projektu. se používá pro snímání hladiny vody v nádrži automobilu. Díky za pomoc: úsměv:

Hi-každý člověk musel mikrořadič založený ukazatel stavu vody, který může zobrazovat hladinu vody ve 100 úrovní na LCD. Díky
Ano, můžete goto GOOGLE, LIQUID Indikátor úrovně-1. Tato jednotka používá uController.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back