mikrovlnné filtr / rezonátor

K

kezambo

Guest
Mohl tušit, že mi může pomoct k návrhu mikrovlnných filtr nebo rezonátor obvod, který může blokovat liché harmonické frekvence a složit i harmonické frekvence?

Jestliže vám nevadí, že blokuje základní frekvence, stačí použít bočník rozpojena pahýl, jehož délka je λ / 2 na 2 * Fin

vlastně okruh, který chci, je, stane se 50ohm pro základní frekvence, je otevřen pro liché harmonické frekvence, a to i pro krátké harmonické frekvence.

No co byste mohli potřebovat lepší popis toho, co skutečně jste k tomu byli vyzváni.

Jaký je váš frekvenci?

Máte nějaké omezení na velikost filtru?

Jaká je šířka pásma vašeho kanálu?
(U = ΔxMHz, -> 2 * U = 2 * ΔxMHz; n * U = n * ΔxMHz)

Jaká je vaše maximální přípustné Insertion loss?

Téma je zajímavé,
Pro filtr s lambda / 4 rezonátory normálně projít liché harmonické a potlačit i harmonické.
ale požadavek je reverzní zde.

Beru na vědomí, je správné?

pokud ano, tady je řešení.
prostě jednoduchý přenosové linky mezi zdrojem a zátěží.Jeden konec filtru (který může projít liché harmonické), připojit k této přenosové linky a druhý konec filtru jen vypovědět s uzavřeno zatížení.

Posílat sudých a lichých harmonických prostřednictvím vedení.filtr absorbe liché harmonické a dostane ukončeno v uzavřeno zatížení a dostanete i harmonické při zatížení, které byly odmítnuty na filtru.

Chci navrhnout mikropáskového filtr / rezonátoru na frekvenci 2,4 GHz.
Load přijímat pouze základní frekv.
Rezonátor bude fungovat jako otevřený okruh pro všechny liché harmonické frekvence.
Pro všechny, i harmonické, bude působit jako rezonátor zkratu (0ohm).
Mám raději použít mikropáskového line.

Nyní specifikace jsou inverzní.
Jen místo filtr mezi zdrojem a zatížení není přenosových vedení mezi zdrojem a zatížení této doby.

Hi All

Jsem navrhování a provádění nízké ztráty mikropáskového BPF s 2% passband, vložený útlum 1,5 dB, skupinové zpoždění méně než 2.5ns a stopbands níže nad 2200MHz & 2700MHz.
Ví někdo, dobré softwarové balíky používat jiné než kancelářský Mikrovlnná trouba (včetně "Začínáme" cvičení)?
Také jsem zjistil, že existuje tolik konfiguracích (combline, meziprstní, vlásenky atd.), jak se dá jít asi vybrat konfiguraci na konci?

Mám pár odkazů na prostý filtr software na této stránce:
http://www.maguffinmicrowave.com/engineeringdesignlinks.html

Přejděte dolů, kde se říká, že RF filtrů.Je to začátek.

Rich
Maguffin Mikrovlnná trouba

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back