mohl bych používat tři 18 ohm rezistory, jak moc dělič PLL v 8GHz?

F

fenfei

Guest
Zjistil jsem, že ADF4106 hodnocení desky pomocí tří 18 ohm rezistory, jak moc dělič PLL na 5.6GHz. Nyní chci navrhnout 8GHz syntezátor, mohlo by to být v obvodech 8GHz? Nebo mám použít mikrovlnnou moc dělič mikropáskového? Díky!

Je to trik, jak se dělá homebrew odporové rozbočovače pracovat při vysokých frekvencích. 3 stejné místo 50 ohmů SMD rezistory paralelně (16.6ohms) na každé pobočce. Tímto způsobem minimalizovat parazitní indukčnost každého rezistoru, jejich uvedení souběžně. Také ideální pro minimální spojka by měla být použita hvězda konfiguraci (120 ° mezi nimi)

je lepší nepoužívat odpor jako energetická příčku na 8G. Podle 4G, myslím, že je to OK. Vzhledem k tomu, ADF4106 je jen 6G, musíte použít FREQ rozdělit-by-2, říkají HMC432. Takže H432 příkon nepotřebují tak vysoké, a můžete použít mikropáskového spřáhlem na pár moc VCO na HMC432. Vložného útlumu spojky je menší než 0,5 dB. hodně štěstí.

Nebudu říkat ano nebo vím, je to otázka přijatelného vyrovnání chyby a vlastnostech dostupných rezistorů (např. velikost balení ). Spojením tří rezistorů 50 ohm v delta je rovnocenné s použitím 3x3 50 ohm odpory v topologii Y, myslím.

3 x 50 ohmů všechny paralelně na každé pobočce, a pobočkami v hvězda konfiguraci, aby se minimalizovalo spojení mezi pobočkami při vysokých frekvencích. Tímto způsobem za použití 0201 rezistorů a správné PCB materiálu a rozložení může dosáhnout byt odezva až 10 GHz. Tento přístup nemá nic společného s delta konfigurací.

Tento přístup nemá nic společného s delta konfigurací.
Ne, to ne. Já jsem však pod dojmem, že trojúhelník s rezistory 0201 by také fungovat dobře. Víte, empirických měření nebo simulace, které ukazují, řekl spojky problém v trojúhelník.

Vlastně jsem zjistil, že Y dělá lepší práci, než pro mne trojúhelník. Jednoduchý 6dB odporový splitter v Y má asi 8 dB ztráty na 20GHz. Viz přiložený obrázek z prototypu. [Url = http://images.elektroda.net/69_1292799116.jpg]
69_1292799116_thumb.jpg
[/url] PS: @ fenfei, použijte dva 33R v paralelní konfigurace Y na to by mělo fungovat dobře 8GHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back