Mohu použít frekvenční měnič na impliment místní oscilátor

O

obrien135

Guest
Dobrý den, jsem se snažil dostat místní oscilátor 10MHz do práce na dost dlouho. Zkoušel jsem asi 15 nebo 20 různých vzorů, a dokonce i kit, ale žádný z nich pracoval spolehlivě. Napadlo mě, jestli je možné použít frekvenční měnič kit zobrazeno na odkaz níže, s 10MHz krystal, a velmi nízké frekvence variabilní oscilátor ke generování 10 kHz až 300KHz vstup pro výsledný rozsah 10,01 na 10.3MHz. [Url = http://wb9kzy.com/lfconv.htm] LF Converter - Ham Radio soupravy [/url]

Převodník vytvoří oboustranné kapela signál, který se Vám nebude chtít, jak myslím.

jestli jsem je snaha o 3MHz. Jeho na 40M transceiver SSB.
Jaká je vaše cílová?? Chcete-li získat Stable místního oscilátoru, který bude fungovat 10MHz nebo jiné zvláštní podmínky?

Ano, to první jste se zmínil, je cíl. Chci se jen dostat stabilní 10 - 10,3 MHz oscilátor.

jestli jsem je snaha o 3MHz
Ano, ale míchání 10 MHz s nízkou frekvencí oscilátoru v pravidelných mixéru produkuje 10 MHz + / -. LF, tak dostanete alespoň obrázky v 2 * LF v váš přijímač.

Co když jsem dal krystal filtr na výstupu směšovače (mixer kit pro 10MHz a 10-300kHz)? By + / - LF zmrvit IF na příjem a výstup RF o vysílání?

V jednom z našich designu, jsme použili jeden LO (2310M), pro oba RX RF (2450M) a TX RF (2660M), takže jsme dostali RX IF (140M) a použitých TX IF (350M). Vlastně nechápu vaši otázku. Možná by sis měl ujasnit, jaké je vaše TX RF, POKUD TX, RX RF, POKUD RX, atd.

OK. POKUD je 3MHz. To je ve směsi s mikrofonem zvuk k produkci TX IF. To je smíchán s LO což je o 10,1 - 10.3MHz vyrábět 7.3MHz RFOUT. Stejný LO se používá pro RX a smísí se s 7,1 - 7.3MHz od vstupu zesilovače RF výstup z antény a ladění rezonanční obvod. Toto produkuje RX IF 3MHz. Chcete-li generovat 10,1 na 10.3MHz je problém. Myslel jsem, že tento třetí mix kit a 10 až 300kHz oscilátor by mohl odpovědět na problém. Napadlo mě, jestli jsem na správné cestě, nebo-li, jak ten pán z Bochumi zmínil, že by mohly být problémy s + / - LF, (LF = 10 až 300kHz).

To by mělo být několik hodin využití obvodu nebo hodiny zámek z přijímače okruh, ale já nejsem obeznámen s tím.

Myslím, že to, co potřebujete, je laditelný oscilátor zahrnující 10,1 na 10.3MHZ a pevnou oscilátor na 3.0MHz Na příjem, budete mix vstup mezi 7,1 až 7.3MHz s oscilátorem vyrábět pevné 3MHz POKUD výstupu, který si můžete filtrovat, a zesílit demodulaci obnovit signál. Na přenášet, můžete vygenerovat modulovaný signál v pevných 3MHz, míchat to s oscilátorem přesunout to až do 7,1 - 7.3MHz, kde jste to filtr, výkon zesílit a krmiv, které k anténě. Generování oscilátoru by mělo být velmi jednoduché, osobně bych použil PLL, aby bylo co nejstabilnější. Myslím, že bych v pokušení podívat se na alternativní frekvenci pro IF když budete mít problém s nalezením hotové filtry pro 3MHz, že jste šel na něco vyšší by pravděpodobně mohlo najít off-the-police filtry, které by vám ušetří spoustu práce . Pokud máte v plánu používat úzké šířky pásma pro CW a SSB režimy by to bylo určitě výhodné. Brian.

Ano, že první z nich jste se zmínil, je cíl. Chci se jen dostat stabilní 10 - 10,3 MHz oscilátor.
Proč používáte PLL VCO +? Jednoduchého celočíselného PLL vám velmi stabilní a programovatelné frekvence Source .. Nejlepším řešením je nejjednodušší ..

Ano, jsem se dívat do PLL. Děkujeme vám. Hlavní problém jsem měl byl, vlastně ne, ale unášení intermittance kmitání. To je důvod, proč jsem si myslel, že kit bude pomáhat, protože to používá křišťál a může být snadno varyed se vstupním LF. Ale jak pán z Německa, kde bylo + / - LF může způsobit nějaký druh zásahu chtěl signály. Napadlo mě, jestli by to být problém, a pokud ano, jak se dostat kolem něj. Doufal jsem, že zjistit, než jsem se investovat peníze do sestavy. Myslíte si, že souprava je plýtvání peněz a špatný způsob, jak jít?

Jedním postranním mixér, který generuje např. 10,01 9,99 MHz bez současně by vyžadovalo mnohem složitější obvod. Také jsem se rozhodnout pro VCO / design PLL.

Děkuji, všem za vaše názory. Myslím, že vím, jak postupovat teď.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back