Mosfet-řidič otázku

W

Wamor

Guest
Dobrý den, já jsem s použitím mosfet IR4426-řidič přejít IRFR3910 mosfet. Mosfet IR4426-řidič má Io + / - na 1.5A. IRFR3910 MOSFET má Qg z 44nC (Qgs = 6.2nC a Qgd = 21nC). Pokud nemám používat žádné brány odpor jsem se dozvěděl, že mohu počítat mosfet-switch-včas podle následujícího vzorce: t = Qg / Io, který mi dává přepínač-o době 29.3ns. Je to správně? Je IR4426 vždy dodává 1,5 i při použití MOSFET, který nevyžaduje proud 1,5 A? Jaký bude vliv gate-rezistor s ohledem na přepínač-o čas? Jak mám vypočítat správnou gate-odpor. Děkuji a pozdravem

Budete používat bránu odpor, chcete-li (nebo potřebujete z nějakého důvodu), ke zpomalení přechodu. Nesouhlasím s přechodem času výpočtu. K nejzajímavějším parametrem (např. pro spínání ztrát) je doba náběhu, v podstatě odpovídá mlynář poplatku. Pro přepínač-o čas, část Qgs až na náhorní plošině ve VGS (Q) diagram dodává. Ale celková brána poplatek neplatí za přepínač-o. Efektivní brána proud s bránou odporu bude záviset na náhorní plošině napětí (VGS, o) a řidič napětí.

Brány MOSFET jeví jako řidič kondenzátor, který musí být účtovány na prahové napětí zapnout přístroj. Takže více proudu můžete doplnit k nabíjení / vybíjení kondenzátoru, tím rychleji můžete zapnout a vypnout. Můžete získat odhad zapnout čas tím, že odečte mosfet zapnout napětí z měniče napětí. Rozdělte tuto hodnotu u brány odpor získat průměrný nabíjecí proud. Zase na čas je celkový náboj v bráně nana coulombech divded tím proud v mA, to dává odpověď v nS. Příklad: Drive napětí 12 voltů. Prahové napětí MOSFET, 1,5 voltů. Rezistor 10 ohmů. Nabíjecí proud = (12 - 1,5) / 10 = 1,05 VA; Zapnout čas = Celkem brána zdarma děleno nabíjecí proud = 44 / 1,05 = 41,9 ns. Vzhledem k malé hodnotě kapacity se účastní, další faktory vstupují do hry jako součást rozložení. Běžným postupem je výpočet hodnot pak ověřit skutečnou výkonnost tím, že změří zapnutí / vypnutí a strmosti nárůstu a poklesu pomocí rozsahu. Bez odporu série brána, může maximální nabíjecí proud od řidiče vyšší než spec, protože neexistuje kontrola nad ním??

Zapnout čas = Celkem brána zdarma děleno nabíjecí proud = 44 / 1,05 = 41,9 ns.
celkem brána poplatek je včetně poplatku za dodané po MOSFET je zapnutá. Tak výpočet přeceňuje "turn-na čas. V kontrastu, brány poplatek za část VGS> VGS, thr počítá pro turn-off.

To je z výše uvedeného odkazu View attachment 54191 jsem přidal barvy pro snadnější čtení, můžete snadno vidět, že výstupní proud je maximalizována a pokles napětí začíná klesat již dlouho před branou celkový náboj bodu. Alex

Díky za propojení Fairchild žádost na vědomí. Je to vysvětlit věci velmi jasné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back