Multi regulací výkonu flyback SMPS

B

bunalmis

Guest
Jak mohu regulovat všechny výstupy flyback SMPS. Nechci použít lineární regulátor na tříděný všechny výstupy.

Nechtěl jsem vám jasně, ale můžete regulovat vstup flyback a vytvářet více výstup z flyback můžete dokonce izolovat o / P z I / P můžete být jasné, bye som

[Quote = bunalmis] Jak mohu regulovat všechny výstupy flyback SMPS. Nechci použít lineární regulátor na tříděný všechny výstupy. [/Quote] U lze použít bez použití lineární regulátor, jednoduše řečeno filtr na výstupu a pak mít zpětnou vazbu .. , že bude stačit ...

som_raparty je právě jediný způsob, jak vím, že to je pre-regulovat Flybacks vstup. Je nějaký důvod, proč nechcete používat LDO je u o / P vaší další vinutí To je nejčastější způsob, a snáze pak kaskádové dva s významnou tržní silou. [Quote = sivakumar_tumma] U lze použít bez použití lineární regulátor, jednoduše řečeno filtr na výstupu a pak mít zpětnou vazbu .. , které budou dostatečně ...[/quote] Můžeš to vysvětlit, nikdy jsem o něm neslyšel. Take FB na případy, kdy správce má jen jednu chybu amp pro zpětnou vazbu.

Vím, že problém, ale nemohu vyřešit! Je to tady: já chci (asi čtyři) regulované napětí: +5 V,-5V, +12 V,-12V. To je v pořádku, když všechny výstupy nejsou zatížení. Když jeden výstup má zátěž, jiné výstupy nárůst absolutní hodnoty napětí. Proč? Nemám vím proč!

Tento jev se nazývá cross-regulace. Obvykle pouze jeden výstup je upraven (master) a zbytek jsou jen měli sledovat. V flyback nejvíce můžete doufat, je cca + / - 6% z otroků, ale spíše + / - 8%. Je-li lepší regulace než je požadováno, pak je třeba přidat post-regulátory. Příčiny pro cross-nařízení jsou: transformátor úniku (méně než ideální spojení), úbytky napětí na vinutí transformátoru a poklesy napětí, dioda, která mění s proudy. Všechny tyto vedou k chudé cross-regulace. Dobrý vinutí transformátoru vyžaduje těsné spojení mezi sekundární, ale to není snadné dosáhnout, a to zejména v případě, že počet sekundárních je velký. Zajištění sekundárních mají nízký DC odpor je obvykle dosaženo pomocí lanek, protože si nemůže jen tak zvětšují průměr, vzhledem k vysoké frekvenci. Pro minimalizaci usměrňovače poklesne, můžete použít synchronní usměrňovače, ale to zvýší cenu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back