musím krokový motor nebo dc motor?

E

eng soso

Guest
ahoj každý, já jsem projektování můj undergraduation projektu, a musím design výtahu, který jeden z těchto motorů by se sada pro design? (Krokového motoru nebo DC motor), a pokud je stepper, je to přesné? nebo to potřebuje senzor zastavit na spicific podlahu? díky,

Krokového motoru určeného úhlu kroku (například 1,8 stupně), pokud používáte nějaký druh zařízení můžete získat mnohem menší kroky, ale i pro vaši aplikaci myslím si, že pravděpodobně budete muset servo motor, který dostane zpětnou vazbu od senzorů, kdy zastavit, to může být přesnější než krokového motoru. Myslím, že budete muset používat snímače v žádné z výše uvedených zjistit správnou úroveň zastavit, nejsem si jistý, jestli se můžete vyhnout pomocí předdefinovaných množství kroků .. Alex

bez čidel: jak může dělat, že ..... Doporučuji vám si budovy, pro které si navrhnout projekt je vzdálenost mezi dvěma podlaží říct 3 m můžete provádět experimenty dva víte, kolik se změní třeba z vašeho motoru na pohyb výtahu z 1. patře na druhé a nazývat to "krok", pak se pohybovat výtah od 1. patro do 5. patra je třeba pět stupňů, a tak dále, pokud jste použili krokového motoru to bude přesnější než motor na stejnosměrný proud v designu, jako že ... ale dbejte na výkon motoru a dalších mechanických dílů musí pracovat dokonale navržený, ale pro dlouhou dobu pracuje _say po month_the systém nebude dokonalý, a tak je třeba upravit znovu a tak to je důvod, proč musíte používat senzory, pokud chcete používat senzory, to bude lepší a není potřeba používat krokového motoru ... DC motor je v pořádku .. myslím, že.

Předpokládejme, že záměrem projektu je dozvědět se o elektro-mechanických systémů. Byste normálně používat motor na stejnosměrný proud (nebo AC) a zařízení dolů. Používat senzory znát jeho postoj. Pak použijte nějaký typ řídicího systému, aby to fungovalo (nahoru, PLC, RELAY, diskrétní, atd.) Chcete-li navrhnout jednoduché, jsem se (ne být strojní inženýr) by použití krokového motoru. Tak jsem mohl řídit jeho rychlost, aniž by museli používat lovná zařízení. Všechno ostatní by měly být stejné. Stačí vyměnit zařízení (mechanické) pro krokový (elektrické) pro jednoduchost. Doufám, že to pomůže, červená

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back