NÁHRADNÍCH BUNĚK

R

ramanav

Guest
Jak určit, přidat nebo blokovat Náhradní buněk v ASTRO.
V jakém stadiu se musíme to udělat

nazdar
náhradní buňka obsahuje logic.when u chtít extra cell.that času ur pomocí buněk, které

vamsi

hi návrhářů,

moje 2 centy o diskusi o náhradní-buněk.

V zájmu řešení změny na poslední chvíli, nebo je potřeba opravit jakékoli funkční či jakékoliv změny časování jsme jít na scéně zvané jako ECO [Inľenýrská Změnit Objednat].

Takže v této fázi jsme se využít volného buněk nebo náhradních buněk během Metal pouze opravy.

tak co to náhradní-buněk?
Podle názvu hovory jsou některé další buňky dumpingový na čipu, aby nám pomohli, aby se
to čest ECO.

Jaký je metrických nebo množství náhradních-buněk, které mají být použity?
Neexistuje žádná tvrdá a rychlá pravidla, je zcela založeno na důvěře úroveň designu i kvality v testovací-vektory, usuallly kolem 5% náhradní-buněk budou použity jako extra buněk.

Zda-náhradních buněk budou použity v RTL nebo během implementační fáze [místo a trasa]?
Náhradní-buněk, by mohl být použit v RTL stupních manuálně instantiate náhradní moduly-buněk, která má chuť na náhradní-buněk.
Nebo
Používejte ji v provedení, říkají, že na svém místě a cesta fázi nyní dní umístění nástroje jsou chytré v této koncepce náhradní-buněk vložení.

Jaký je tok bych použít náhradní RTL-buněk nebo provádění založena, prosím průvodce mě.
Použití RTL založené je omezení, že všechny buňky bude zaplněný ve stejném místě a rozdělení buňky nebudou dodrženy.
kde jako v provedení založené na distribuci mohou behonoured.

Co mám dělat se vstupem těchto náhradních-buněk.
Vstupu těchto náhradních-buněk musí být vázána na nulu a nenechají plovoucí to je velice důležité, jinak se bude vést k hodně unikající proud, který je nebezpečný pro čip.

Jaké jsou chutě buněk by měla používat i pro náhradní-buněk.
Obvykle několik flops, pufry, měniče, závora, několik clock-gating buněk, ani NAND.

Jak zajistit, aby rezervní-buňky jsou distribuovány.
rozdělit čipu do mnoha pravoúhelníků a upřesnit sparecells v každém obdélníku tak, aby se distribuce náhradních-buňky by mohly být kontrolovány a poctěn.

mám postavené strom pro náhradní-buněk flops stejně dopředu.
Můžete to udělat, a to je lepší, takže v případě, že v budoucnu, pokud se chcete rozhodnout pro tuto flip-flop za ECO potom by bylo lepší a vy dont want to myslíte o clock-strom vyvážení tohoto flip-flop.

doufám, že tento odpovědí málo pochybností a jasnou koncepcí.

Haleluja.

s pozdravem,
vlsichipdesigner
http://www.vlsichipdesign.com

Chip designu se snadno

Ahoj vlsichipdesigner,
Díky moc za vaše podrobné vysvětlení.Mám malou otázku.
Náhradní Cell vstupy jsou vázány na zem pomocí tiegnd buňky.Tedy v tomto případě je výstup z těchto buněk bude plovoucí pravdu?.

hi kumar_eee,

díky za uznání.

Výstupy mohou být zmíněno není problém.
pouze vstupy by neměl být ponechán plovoucích to je otázka.

Haleluja.

s pozdravem,
vlsichipdesigner
http://www.vlsichipdesign.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back