nádrž na vodu snímač hladiny (problém)

S

Shadowcrawler

Guest
Snažím se měřit hladinu vody v otevřené nádrži, já to s snímače tlaku připojené na trubici. Snímač je "MPXM2102" z freescale
sensorry4.png
Problém je, že měření se mění hodně času. Toto je záznam z 53 hodin, 1 měření za minutu. výšky vidíte, tady je nezpracovaná data ze snímače (s operační zesilovač), 1 jednotka se rovná téměř 2 mmH2O.
grafikby6.jpg
Někde jsem četl na tomto fóru, které je funkcí teploty a tlaku vody, které vám umožní chybu. Může mi někdo vysvětlit, nebo dát vzorec tak můžu počítat tuto chybu, a učiní měření více stabilní.

Jste meassure i mimo airpressure atmosféry. (Stejně jako barometr)

Shadowcrawler, Dalo by se to obejít, jen pomocí diferenciálních-typ MPX ---- senzor, poskytuje také Motorola. + + +

Thx OX_Rambo pro web. Používám diferenciální-typ MPX ---- senzor. Používám MPXM2102GS. Tak jsem se měří rozdíl mezi airpressure atmosféry a tlaku v trubici. Takže to nemůže být problém. Proto si myslím, že to musí být něco s tlakem par ve zkumavce (jak jsem řekl v můj první příspěvek).

Já jsem jeden z těch, kteří využívají MPX5050, a všiml jsem si několik problém se zařízením. 1. Zvlněný vodě může způsobit nestabilní hodnoty 2. Potrubí, kde je připojeno čidlo port1 ze nejsou dostatečně hustá. Tak, jak budete měřit, ztrácíte tlak vzduchu. 3. Váš signál kondicionér by mohl být problém. Použití MPX5100, stabilní a bez nutnosti operační zesilovač. Já jsem úspěšně postavit jeden z těch s úrovní presision 1mm.

Ano, také jsem si všiml, že mám ztrátu airpressure v průběhu času. Takže pokud chci použít MPX5100, což by bylo nejlepší balíček? Unibody nebo malý nástin, jeden přeneseny, nebo duálních výstupů?

Balíček není problém vůbec můj přítel. Je to jen otázka fit nebo doesnt hodí k vašemu skříně nebo desky. Já preferuji unibody, (GP), protože se můžete připojit pomocí portů akvária vzduchové potrubí. to je vypasovaný a bez lepidla vyžadují. Nebo můžete použít průmyslových potrubí se, že velikost (5 / 16 "), které můžete získat na Ace Hardware. Chvíle u Ace, přejděte do sekce lepidlo. Najít bublina-guma-jako lepidlo, funguje to dobré pro těsnění a doesnt trvale držet.

Mohli byste zkusit pomocí drátu snímače s detekcí pulzující

Jsem také pomocí MPX5050, a mám několik stejný problém s tímto zařízením. Trubice, kde čidlo port1 připojeno, nejsou dostatečně přísná. Proto, jako měřítko, jste ztrácí tlak vzduchu. [Url = http://www.bushmantanks.com.au/web/page/rainwater_tanks] nádrží na dešťovou vodu [/url]

Je nutné použít tlakový senzor? Nebo můžete použít další čidlo pro měření hladiny vody? Pokud ano, navrhuji použít vodič čidla.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back