Nápověda pro SRAM layout!

Z

zwangsv

Guest
Já dělám layout pro SRAM.Každá buňka má šest tranzistorů.Dokončil jsem layout pro jednu buňku.Chápu, že mohu flip buňky tak, aby se podělila o dobře a šíření aby rozložení více kompaktní.

Ale problém bude existovat žádné latchup problém poté, co je vyrábí, protože tyto buňky jsou tak blízko?Nevíte, jestli existuje nějaký isloation mezi ty buňky?Technologie používáme TSMC0.3, 5 taje, 1 poly.Velice vám děkuji za vaše čtení tohoto.

Pokud nebudete porušovat žádné aktivní na aktivní mezery nebo OSN týkající dobře unreleated i řádkování, budete mít žádné západky do problémů.Nestyď se a zrcadlo svůj mobilní X a Y.

Je lepší přidat ohm kontaktovat na horní úrovni.Například, 64m se skládá ze 4 16M bank.16M-bank se skládá ze 4-bloků 4M.4M bolck se skládá z 16-segmentů 256K.256-segmentů se skládá ze 256 buněk.Možná můžete přidat ohm kontaktu segement úrovni.

Ahoj

Ještě jedna věc: měli byste přidat nějaký moc Vázací pásky do pole, tedy jeden urostlý každých 8 buněk.Počet napájecích pásky závisí na vaší specificaiton, obchod-off mezi rychlosti / výkon / oblasti jsou často nezbytné.

Doufám, že to pomůže.

jde,
jordan76

Dobrý den.

Existuje nějaká dokumentace k SRAM paměti Design Flow.
Mám nějaké knihy na paměti design, ale podrobný dokument o kroky potřebné k uzavření kompletní design flow by bylo velmi užitečné.

Jde.

Nevinná lež

Můžete odkazovat na SRAM knihovny od TSMC.Obvykle, můžete umístit psub kontakt a nsub kontakt na každém z 8 nebo 16 buněk.Můžete vypočítat p-sub proud z EDR

Normálně, závora-Up stane pouze v rozhraní čipu s vnějším světem.Nebojte se západkou-up vás případě.

může někdo poskytnout design úvahy pro layout design SRAM

Mohl by někdo dát nějaké připomínky ke knize "paměti CMOS obvodů" tím, Haraszti, P. Tegze?
Jsem analogové designer, ale jsem nováček v paměti design.Espesially chci udělat více se dozvíte v designu paměti DDR.Tato kniha je užitečné pro mě?

Podívejte se na tuto knihu.Mají barvu rozložení 6 tranzistorů SRAM

CMOS VLSI Design
Obvody a systémy výhled
(3rd Edition)
Neil Weste a David Harris
Addison Wesley
ISBN: 0-321-14901-7

Máte tuto knihu ve formátu PDF?Pokud ano, prosím podělte se.

Mnohokrát děkuji,
AT

hej chek tuto knihu pamětí design jeho opravdu příjemný jeden.
Analýza a návrhu číslicových obvodů integrovaných do
David A. Hodges

celá paměť design a jeho dimenzování kroky jsou uvedeny pěkně

Mám stejný problem.who můžete dal několik užitečných odkazů.

Koupil jsem si knihu "Analýza a návrhu číslicových obvodů integrovány" David A. Hodges.Je to opravdu užitečná SRAM design.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back