Nápověda učení DiSEqC?

P

pcrider

Guest
I vyslán v elementry, ale možná je to lepší místo pro něj.

Jeho docela dlouho, co jsem zde uveřejněných, ale já jsem vždy měla štěstí získat pomoc, tak tady je zas ...

Moje poslední hobby zájmu se stala Diseqc ovládání satelitních zařízení.

Pro ty, které nejsou známé, DiSEqC."Digitálních satelitních zařízení pro řízení".Jejím cílem je vyslat signál, ve stejném koaxiální kabel, který přijímá satelitní signály z misky.Umožnit to signál ke kontrole zařízení, jako jsou misky reakcí, LNB, nebo LNBF, a LNB přepínače, pro výběr LNB, který je používán.

To může také řídit motorové servo typ feedhorn / LNB kombinace.To je můj konečný cíl.Vzhledem k tomu, nové přijímače neobsahují lineární servo řízení jakéhokoli druhu, pokud vím.Nové jednotky použít pouze LNBF elektronické spínání.Velmi omezená podle mého názoru.

Četl jsem, že pic mohou být používány, nebo řada dalších mikrokontroléry.V takovém případě je signál využit z koaxiálního, potom "zjistit", a poslal do mikrokontrolérů ADC pro zpracování do ASCII data, které pak mohou být použity na program mechanická zařízení připojená ke stejné mikro.

Studoval jsem motorolla HC11 assmebler na nějaký čas, a dostal tak jsem myslel, že jsem mohl napsat program v assembleru.Nikdy jsem opravdu měl na mysli projekt, tak jsem nechal ho klouzat., Který byl před lety když, tak jsem v podstatě začíná znovu.

Jsem dokonce na správné cestě?

Nemám naprogramovat pic, než když jsem programátor, a plán se to naučit.Bylo by hezké udělat učení na jednom z HC11 hodnocení desek, které už mám, a později port, aby pic, v případě potřeby.Mám obě hc11evb a hc11evbu.S těmito bych měla tu výhodu, RS232 rozhraní, které umožní mi zobrazit můj pokrok, jak jsem jít.(Přinejmenším někteří z toho) Nemluvě o prkénko na krájení oblast nastavit detektor obvodu, v případě potřeby.

Tak nakonec to vypadá, (háček přijímače mikro přes detektor / ADC )-->( naučit programovat ADC )--->( přeložit výsledky )--->( vytvořit program využít info )<--- to je Biggie!

Krok jedna: háček to až do mikro, který navrhujete?Co okruh?

Druhý krok: Naučte se programovat ADC, (alespoň ukázat kroku jeden pracoval pak pokračovat), vrátím k vám na tento jeden.

Jsem si jist, Mluvil jsem s hodně, takže uvidíme zde vystoupit.
Díky za každou pomoc!
PcRider

PS: jsem hledal na DiSEqC na pic webové stránky, stejně jako interbet za několik týdnů.Hodně info o tom, co výsledky by měly být, ne tolik na tom, jak na to.
Mám většinu, ne-li všechny dokumenty z EUTELSAT o DiSEqC.Jsem v procesu čtení tolik, jak bych si udělat čas.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back