Návrh na komparátoru

B

bunti

Guest
prosím navrhnout obvod navrhnout komparátor s následující specifikací procesu 180nm CMOS napájení 1.8V CLK na výstupním zpožděním

s ohledem na nízkou získat požadavek (tj. "rozdíl houpačka 1,2") budete potřebovat doplňující (P-typ + N-typ, ke krytí 0,6 ... 1,2 V vstupní rozsah) nízký zisk (např. 2 ... 4 .. 0.8, aby se rychle) diferenční stupeň následuje jednoduchý regenerační zesilovače. By mohl být enebled RS-západku jako poslední fázi, která zní, je-li srovnání stát musí keeped v průběhu celého hodinového cyklu.

Prosím, může u řekni mi, co s nízkou zisk diferenční stupeň znamená?

to znamená, diferenciální zesilovač s poměrem mezi řidičem načíst transkonduktanci (Gm / Gload)

může u vysvětlete mi něco více o ur poslední příspěvek IE, jednoduché komplementární (tj. P + N-type typu citlivý vstup) regenerativní zesilovač (bez analogový předzesilovač fázi) jsem vlastně nový analogový projektování :-(

Vstupní napětí snímací tranzistory může být typu N nebo P-typ nebo obě P + N-typ (tj. komplementární) dvojici (quad) tranzistorů. Poslední případ přípustnou rozšířit řadu běžných vstupních napětí režimu. Příkladem takového jednoduchého komparátoru najdete na obrázku http://images.elektroda.net/50_1308299921.jpg

Můžete mi prosím dejte mi nějaký materiál týkající se okruhu? Nebo existuje nějaká možnost, aby komparátor pracuje pro vstup 10mV pracovat na mém požadovaném rozsahu napětí?

Existuje mnoho materiálů týkajících se analogového obvodu. Ty by themself definovat oblast zájmu a používat Google. Jako začátečník můžete začít z jakékoliv klasické, řekněme "CMOS Analog obvodu" z Allen, Holberg. Rgarding 10mV úroveň citlivosti pro komparátor, že se může opakovat, že nízký zisk předzesilovače by měla být použita dříve, než regenerační komparátor v této věci. Vzhledem k tomu, regenerační komparátory mají obvykle dobrou citlivost (~ 5mV), ale obvykle mají velkou vstupní ofset napětí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back