Nízká Jitter hodiny generace s vnějším krystalem

N

neoflash

Guest
Ahoj lidi: Máme sklon navrhnout generátor hodin s vnějším krystalem. Co je lidé používají termín pro tento druh obvodů? Jen chci, aby lépe střílet na vyhledávání. S pozdravem, Neo

Jaký typ krystalového oscilátoru se nejlépe hodí pro technologii CMOS? Pierce, Colpitts nebo nějaká jiná forma?

Já většinou navrženy proražení oscilátory. Nevýhodou je, že oni vyžadují 2 balení piny, ale jsou poměrně snadno k designu. Oscilátor colpitts by mohl být určen pro jeden balíček pinu, ale - věřím - to má horší kolísání výkonu (pokud je to otázka pro vás).

dva typy prorazit ukazuje tam, jeden nemá odpor, druhý má R1. Jaký je jejich rozdíl? Díky.

V Rbias se používá k nastavení vstupní impedanci (je to obvykle velký odpor, jako 500kohm). Zesilovač založený design bude s největší pravděpodobností to, že s nějakou zpětnou vazbu.

Omlouváme se za zmatek. Myslím R1 na obrázku 1. Některé Aplikační uvedl, že R1 bude představit některé fázový posun.

se používá k nastavení fázový posuv ve smyčce a nastavení krystalu úroveň buzení.

Proto fázový posun je třeba upravit? Co když my ne?

No, R1 je často 0ohm odpor, ale pokud oscilátor nefunguje (protože parasitics na desce jsou odlišné od toho, co jste očekávali), možná budete chtít mít možnost vyladit sem a tam a to je velmi jednoduché nastavení.

R1 se používá k pojistit spouštění oscilátoru tím, že fázový posun. Rbisa se používá ke snížení zesílení vnitřního zesilovače. zastavit

měli byste se pokusit nastartování oscilátor (tj. použít aktuální tep, říkají, 10nA pro 10ns mezi zemí a brány), nebo se snaží rozjet napájení.

Snažil jsem se nastavit počáteční stav. Ale oscilace zanikne. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 hodinách 8 minut: [/color] [/size] Trochu jsem analýzu a zjistil, že Pierce a colpitts jsou naprosto stejné v malém signálu. Více zmatený, proč Colpitts nespustí při prorazit vždy začít snadno.

ano, jsou to i přesto, že mají velmi odlišné chování. Zkuste se podívat v tomto článku odst. musí přečíst XTAL oscilátoru designem): "Vysoce výkonné obvody křišťálové Oscilátor: teorie a aplikace" EA Vittoz, MGRDegrauwe, S. Bitz IEEE věstník polovodičových obvodů, svazek 23, vydání 3, červen 1988 Page (s): 774-783 má některé velmi užitečné základní teorii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back