G
gandalf85pwned
Guest
Byl jsem pomocí FEKO pokusit se simulovat tuku dipólová anténa pro širokopásmové pozemní pronikající aplikace.Pomocí nekonečné zelené funkce na model podkladu, vzduchu, pak písek (v tomto pořadí), mám velmi dobré výsledky v dálkovém poli, 8 decibelů max a velmi směrnice.Nicméně, když zkusím použít konečný substrát (bez vzduchu nebo písek), výsledky nejsou zdaleka tak dobré (nízký zisk, nikoli směrnice).Pokud se snažím, aby model podkladu, vzduchu a písku s relativně velkými hranolky, já ať si výpadky paměti (s MOM) nebo přetečení chyby (s MLFMM).Jaký je nejlepší způsob, jak reprezentovat nekonečné zelené funkce pro podklady, ale aby to konečné místo nekonečný?
Obecnější otázku ohledně tuku dipólů: máme-li umělé země přímo pod substrát délce lambda / 4, by nemělo, které nejvíce zisk v požadovaném směru (od země)?Protože vlna bude cestovat celých 360 stupňů a vrátit se ve fázi.
Také jsem byl modelování vlnovody.Výsledky se zdají přesné pomocí výchozího MOM / FEM, ale nemohu použít MLFMM pro ně.Řada vlnovodů ve více frekvencích může trvat velmi dlouho, ale MLFMM ani dokončit.
Myslím, že obecně: Má někdo odkaz na web, který popisuje různé metody a CEM které antény jsou vhodné pro?
Díky předem.
Obecnější otázku ohledně tuku dipólů: máme-li umělé země přímo pod substrát délce lambda / 4, by nemělo, které nejvíce zisk v požadovaném směru (od země)?Protože vlna bude cestovat celých 360 stupňů a vrátit se ve fázi.
Také jsem byl modelování vlnovody.Výsledky se zdají přesné pomocí výchozího MOM / FEM, ale nemohu použít MLFMM pro ně.Řada vlnovodů ve více frekvencích může trvat velmi dlouho, ale MLFMM ani dokončit.
Myslím, že obecně: Má někdo odkaz na web, který popisuje různé metody a CEM které antény jsou vhodné pro?
Díky předem.