nakládají a vykládají Q hodnoty ve filtru design

A

ashishchandra

Guest
Tak jsem to četl v jiných témat v tomto fóru, že filtr s velmi úzkou šířku pásma převýšení být navržen mikropáskové technologie z důvodu velmi vysoké vyložené Q nutné při navrhování těchto filtrů ... Snažím se najít důvod pro to, ale nemohl jsem. ..

Ano, může mi někdo říct, proč tomu tak je?? A jaké jsou limity na Q v micristrip technologií.?? A také když chci design filtr s velmi úzkou šířku pásma říci na 2 GHz s pásmem 20MHz, co design metodiky jsou k dispozici a která je nejlepší, pokud chci, aby bylo laditelných také ......

čekání na odpovědi ..........

ashishchandra napsal:

Tak jsem to četl v jiných témat v tomto fóru, že filtr s velmi úzkou šířku pásma převýšení být navržen mikropáskové technologie z důvodu velmi vysoké vyložené Q nutné při navrhování těchto filtrů ... Snažím se najít důvod pro to, ale nemohl jsem. ..Ano, může mi někdo říct, proč tomu tak je?? A jaké jsou limity na Q v micristrip technologií.?? A také když chci design filtr s velmi úzkou šířku pásma říci na 2 GHz s pásmem 20MHz, co design metodiky jsou k dispozici a která je nejlepší, pokud chci, aby bylo laditelných také ......

Hledáte-1% šířka pásma střední frekvence.
To je téměř nemožné udělat pomocí mikropáskových komponent.Mikropáskové filtry obecně mají o 10% až 25% šířky pásma střední frekvence.
Jediným způsobem, jak realizovat tento filtr je použití dutiny topologie.To může být laditelný, ale má velký rozměr.

Můžete design filtry s 1% FBW pomocí ustrip, ale budete mít velmi vysokou vložení lossess a zaokrouhlování v propustného pásma, vzhledem k omezené Q rezonátoru.

Vyložení Q rezonátoru je spojen s lossess, v případě ustrip ztráty vodiče (zlato, měď ...) a dielektrikum (oxid hlinitý, bez ohledu na ...).Šířka ustrip rezonátoru je také spojené s jeho vyložení Q (šířka více, méně lossess, vyšší Q).

Chcete-li design s nízkým FBW filtry můžete použít například serpentinu.Existuje mnoho knih o RF filtry (Pozar, Lancaster ...).

vfone napsal:

Hledáte-1% šířka pásma střední frekvence.

To je téměř nemožné udělat pomocí mikropáskových komponent.
Mikropáskové filtry obecně mají o 10% až 25% šířky pásma střední frekvence.

Jediným způsobem, jak realizovat tento filtr je použití dutiny topologie.
To může být laditelný, ale má velký rozměr.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back