Nalezení ON / OFF stavu spínače

2

2bengg

Guest
Ahoj im, kteří chtějí implementovat něco pro můj poslední rok. Potřebuji, aby bylo možné ověřit stav spínače. tj. je zapnout nebo vypnout Myslel jsem, že tam jsou 2 způsoby, jak to udělat, 1. změřit napětí přes přepínač (pokud je to 230V AC pak vypnutý) 2. změřit proud po zapnutí, pokud je proud, který teče spínač je uzavřen. Musím na to být provedeno pomocí mikroprocesoru. Hlavní myšlenkou je View attachment 53773 Jak mohu implementovat to? i třeba nastavit tak, že mikrokontrolér je schopen zkontrolovat, zda je úbytek napětí přes přepínač, nebo ne.

Nemyslím si, že je to dobrý nápad mít přímé spojení mezi napájecí zdroj a vaše mikro desky. Mohl by to být problém týkající se bezpečnosti. Měření proudu s klešťovým by jeden způsob, jak dělat, co jste navrhl. Dalo by se udělat jednoduchou objímku po ruce vinutí cívky kolem proudovodné kabel.

byste mohli dát relé přes přepínač a zjistit, zda kontakt byl otevřený nebo uzavřený. Použít opto izolátor pro ještě větší izolace?

Nemyslím si, že je to dobrý nápad mít přímé spojení mezi napájecí zdroj a vaše mikro desky. Mohl by to být problém týkající se bezpečnosti. Měření proudu s klešťovým by jeden způsob, jak dělat, co jste navrhl. Dalo by se udělat jednoduchou objímku po ruce vinutí cívky kolem aktuálního provedení kabelu.
díky za Vaši odpověď, hmm, takže pokud jsem to pochopil správně, žádáte, abych nastavení cívky na každém drátu osobně zkontrolovat, zda je aktuální který teče přes to? Celá instalace má zahrnovat přibližně 5-6 takového spojení. tak s více cívka bude celý obvod vypadají opravdu otrhaný IMO. mohl byste snad navrhnout jiný způsob?
můžete pudt relé přes přepínač zjistit, zda kontakt byl otevřený nebo uzavřený. Použít opto izolátor pro ještě větší izolace?
díky za Vaši odpověď, dobře obvodu má být navržen takovým způsobem, že každý switch (bude přibližně 5-6 přepínačů) bude mít relé přes to tak jako tak, takže že přepínač je možné ovládat / obejit mikroprocesoru. s 2 relé na každý přepínač by projekt dražší a složitější. budu muset podívat do opto izolátor a uvidíme, co přijde

tady je můj levnější nápad .... paralelně na spínač smířit a vedl před touto dát LDR (izolovat od okolního světla pár pomocí libovolného tmavě věc, jako je černá izolační páska) .. Nyní, když je přepínač Open vede bude zářit ... n kdy je přepínač Uzavřená zhasne .... Není to jednoduché .... ;-) Také v případě, přepínač zůstává otevřené po dlouhou dobu pak dal vedl s rezistorem v sérii s vypínačem ... Poznámka: naděje u dostal to, co se snažím říct ... a pokud u nejsou jenom mi řekni ... Já dám do okruhu pic pro vás ... ;-) Hodně štěstí!

díky za Vaši odpověď, a obvod musí být navržen takovým způsobem, že každý switch (bude přibližně 5-6 přepínačů) bude mít relé přes to tak jako tak, aby bylo možné přejít ovládat / obejit mikroprocesoru.
pokud máte opravdu přes přepínač stejně, takže zařízení může být zapnut z mikrokontroléru, proč ne odstranit síťový vypínač a přepínač jako vstup do mikrokontroléru - když je přepínač na mikrokontroléru zavře relé. Pokud je relé má navíc kontakt můžete použít ke kontrole, že je zavřeno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back