Napěťová reference pro ADC

A

aifi

Guest
Ahoj všem .. Potřebuji vaši pomoc, pokud jde o toto: Navrhl jsem napětí reference 1.3ppm / C nad teploty od -50 do 125. napětí odkaz na typickém stavu je o 1.183V. může mi někdo říct, jak určit přesné rozlišení bit pro ADC, které je kompatibilní s odkazem napětí. díky

1,183 je čtyři významná čísla v desítkové soustavě. Musíte se mohli spolehnout alespoň tak vysoko v binárním formátu. Hledáme další nižším výkonem 2. To je 1024 = 2 ^ 10. Pak když jsme vyplnit všechny bitové pozice s 1 je můžeme počítat do 2047. Vaše rozlišení musí být minimálně 10 bitů. To má za následek řadu 2.047 desetinné V. Pokud potřebujete větší rozsah pak je nutné přidat další kousek rozlišení. Každý další bit zdvojnásobí svůj rozsah.

1024 = 2 ^ 10.
Právo.
A pokud bychom vyplnit všechny bitové pozice s 1 je můžeme počítat do [color = "red"] 2047 [/COLOR]
Ne:. B'1111111111 = 1023 [COLOR = "Silver" ] [SIZE = 1] ---------- Post added at 18:47 ---------- Předchozí příspěvek byl v 18:20 ---------- [ / SIZE] [/COLOR]
... zdroj referenčního napětí s 1.3ppm / C nad teplotu od -50 do 125. napětí odkaz na typickém stavu je o 1.183V.
Jiný přístup: konstanta (přímá), TC z 1.3ppm / C přes 175K temp. Rozsah by změnit napětí čj. ≈ 0,27 mV. Vzhledem k tomu, temp. Závislost je pravděpodobně parabolická, můžete očekávat volt.ref. změna o ± 1/4 této hodnoty nebo ± 67μV, nechcete to změnit LSB, tudíž je tato hodnota by měla být menší než 1LSB, řekněme ½ LSB. Na celé stupnice (např.) 2.5V, by 15bit ADC je LSB je 76μV, takže by teoreticky mohlo dosáhnout 14 až 15 bitové rozlišení s tak dobrým napětí odkaz.

Žádný argument s použitím více bitů. Udělal jsem si jít do nejbližší vyšší moci 2, pak odečtěte jednu. Nejbližší vyšší mocnina 2 je 2048 (2 ^ 11). To je 12 bitů. Odečíst jedno. 2047. Který dopadá být 11 bitů plněné ty. Měl jsem řekl, 11 bitů. Pak máme 2 ^ 2 ^ 10 + 9 + ... + 2 ^ 2 ^ 1 + 0. Zapomněl jsem počítat 0 bit. Byl jsem nesprávné tvrdit, 10 bitů je dostačující. I o tuto jednu.

Ahoj všem .. Potřebuji vaši pomoc, pokud jde o toto: Navrhl jsem napětí reference 1.3ppm / C nad teploty od -50 do 125. napětí odkaz na typickém stavu je o 1.183V. může mi někdo říct, jak určit přesné rozlišení bit pro ADC, které je kompatibilní s odkazem napětí. Díky
Řekl bych, že Usnesení z ADC není závislá na přesnosti odkazu. přesnost z ADC dělá. Keith.

Díky všem .. jsem připojen simulační výsledek napětí odkazu. Erikl, i přesto dont pochopit, jak jste se odhadnout + -1 / 4 změny od 0.27mV variace. mohl byste mi prosím vysvětlit základnu na přiloženém simulace výsledek? Díky

Erikl, i přesto dont pochopit, jak jste se odhadnout + -1 / 4 změny od 0.27mV variace. mohl byste mi prosím vysvětlit základnu na přiloženém simulace výsledek?
Toto byl jen myslela jako příklad výpočtu. Jak jsem nemohl vědět, zda váš TC = 1.3ppm / C byl průměrný, typ. nebo max.. hodnota, právě jsem se ± ¼ Vaší uvedený TC násobené daném teplotním rozsahu pro Calc. příklad.

Ahoj kluci, prosím, někdo mohl dokončit vlnovce diskusi? 1) Proč by změna napětí odkaz v rozsahu teplot menší než VLS, nebo VLS / 2? Mohl jsem si, že celý obvod převodníku dat (zesilovač, komparátor, atd ...) trpí přes změnu teploty, což následně vede k vyrovnání mezi účinky. Proč jsem špatně? 2) Nechápu, proč je tato obava se zaručuje přesnost 100 uV v rozsahu teplot, pokud po výrobního procesu, bude zdroj referenčního napětí se liší mnohem více vzhledem k variabilitě procesu. Například více než 20 mV. Za účelem dosažení méně než 500 UV přesnosti, bylo by potřeba zastřihovací obvod s velkým množstvím bitů (například patnáct kousků zajištění 500uV). 3) Mohl bych uvést, že všechna napětí referenční obvody pro ADC s ENOB kolem 14 nebo 15 bitů používá kousky apod.? Děkuji, S pozdravem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back