nastavení nuly a kalibrace pomocí 89c51 a 12 bit ADC

V

vicky29

Guest
Milý příteli

Díky za odpověď ... budu vysvětlovat u podrobně, co jsem se ptal ... viz chci navrhnout plamen fotometru, v němž jsem vypálit kapaliny v plameni (plamen běží na LPG). když jsme start systém nejprve uděláme plamen modré barvy s použitím plynu regulátorem a vidět jeho odpovídající hodnoty na displeji, hodnota by měla být nulová, ale pokud to není nula používáme nastavení nuly tlačítko, aby byl nulový.

Potom jsme hořet standardní kapalina roztoku s hodnotou 100 a hodnotu na disaply by měla být 100, pokud tomu tak není, budeme nastavte ji na 100 pomocí kalibračního potenciometru, a pokud standardní roztok má hodnotu 130 pak také používáme kalibraci a potenciometru zvýšit jeho rozsah. po jednání těchto nastavení pak podle toho, která tekutina jsme do něj vypálit, dostaneme přesnou hodnotu na display.ie pokud je hodnota řešení je 80 dostáváme 80 na obrazovce.

v tomto okruhu těchto všechno nejsou provádí pomocí mikrořadiče, používají LF356 pro převod světelného signálu na napětí pomocí fotodiody, LM 741 pro zesílení signálu a pro nastavení nuly a kalibrace nastavení, 7107 pro display.i chcete změnit tohoto obvodu a použití 89c51 spolu s 12 bit ADC se dostat na displeji lcd.i vědět, jak se rozhraní 89c51, ADC a LCD s sebou.

ale i dont know how poskytovat odpovídající analogový vstup na ADC a také tím, programovací techniky bych měl použít pro výrobu nastavení nuly při barva je plamen nastavení a kalibrace nastavení při standardní řešení měnit pomocí mikrořadiče ...

naděje u got mou otázku
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Ahoj,

Vidím dva způsoby, jak dosáhnout tohoto cíle.

První z nich je software:

Můžete implementovat do vašeho software kalibrace řízení, ve kterém říkáte, co mikrořadiče hodnota je nulová, a to, co je hodnota 100, pak si můžete přečíst měřítko vstup mezi těmito dvěma hodnotami (např.: micro čte 0x05 s modrým plamenem a 0x153 s standardní řešení), můžete snadno odečíst 5 a vynásob hodnotu o 0,3.Nicméně, tato technika invovles hodně výpočtů a desetinné číslo manipulace (vyžaduje trochu paměti).

Druhá z nich je hardware:

Jak jsem pochopil, můžete již použít LM741 pro nastavení nuly a získat nastavení.Můžete pak použít pojistit, že ADC čte nula pro modrý plamen a plného rozsahu stupnice pro standardní kapaliny.Citace:

ale i dont know how poskytovat odpovídající analogový vstup do ADC

Díky moc "CyBeRbLaK" pro odpověď.Myslím, že software metoda je tiché, dobré, ale můžete prosím vysvětlit trochu víc.vlastně jsem nepochopil, proč jste do divize o 0,3.

DíkyPřidáno po 4 hodin 44 minut:Také chci vědět, že když udělám napětím operační zesilovač od 8volts na 15 voltů, jaké další změny v okruhu mám dělat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back