Navrhování komplexní impedance antény

S

sh4x

Guest
hai, mám NB v této oblasti, a chci se zeptat, zda je možné navrhnout komplexní impedance antény (3D antény, ne pruhy jeden)? Moje představa je chci zbavit odpovídající obvodu, který je obvykle umístěn mezi čipem a anténou .... Četl jsem, že anténa je vlastní impedance je komplexní a je impedance, a to nejen skutečné impedance .... tak, jak mohu vypočítat impedance antény? nebo mohu vědět, že tím, že simuluje pomocí software? software, který to je? Děkuji předem. Sh4x

Stručná odpověď zní: ne. Reálná část antény impedance reprezentuje sílu ztratil, a to buď na ohmické ztráty nebo záření a imaginární část impedance antény představují sílu uloženy v blízkém poli. Když je vstupní impedance má silnou imaginární část, je výkon vyzářený není uložena, a to by nebylo dobré antény. Ano, můžete navrhnout anténu tak, aby odpovídala čipu výstupní impedance, ale antény by se ve skutečnosti vyzařují tolik energie.

Nesouhlasím s bodem. Chtěl bych říct, že ano podmínek. Za prvé, je-li energie je vyzařováno nebo rozptýleny a uloženy, v ideálním případě by to mít vliv na vysílání, pokud je to uzavřeno. Za druhé, pokud je imaginární část je příliš velká, to bude velmi těžké utkání anténu vysílače. Za třetí, můžete si transceiver má být použit pro obecné případy (antény 50 ohm). [Quote = Wiley] Stručná odpověď zní: ne. Reálná část antény impedance reprezentuje sílu ztratil, a to buď na ohmické ztráty nebo záření a imaginární část impedance antény představují sílu uloženy v blízkém poli. Když je vstupní impedance má silnou imaginární část, je výkon vyzářený není uložena, a to by nebylo dobré antény. Ano, můžete navrhnout anténu tak, aby odpovídala čipu výstupní impedance, ale antény by se ve skutečnosti vyzařují tolik energie. [/Quote]

hummm, a jak přesně víme impedance antény, komplexní impedance ..... Pojďme říct, že jsem pice kovu, vím, že materiál, já vím, velikosti antény a anténa je ve volném prostoru, takže žádné další vodiče v blízkosti ... Jak vypočítat komplexní impedance antény? díky

Jak vidíte, je to kontroverzní téma! Řekl bych, že ANO! Můžete si postavit anténu takhle. Například řekněme, že jste měli signle krátká smyčka široké pásky. To bude vypadat induktivní a velmi nízkou impedancí. Pokud si nepřejete, snažit se přizpůsobit, aby 50 ohmů, a místo toho ji řídil zdroj proudu ... pak byste měli ultrabroadband anténu, která je imunní vůči blízkosti účinky. Chcete-li používat stejně antény v aplikaci receive by si připojit jej na high amplifier impedance napětí, spíše než 50 Ohm matched LNA.

No, nechtěl jsem diskutovat o kontroverzní téma, jsem zvědavý ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back