Nevratné Přepnout

S

ScKaSx

Guest
Zdravím všechny,

Potřebuji pomoc projektování 'blackbox' s těmito vlastnostmi.Když daný TTL čtverec-wave ( 5-0 V) signál jako vstupní vytváří nepřetržitý 5 V výstup.Nicméně načasování je důležité.Chci výstup jít vysoké ( 5 V) na náběžné hraně první vlny náměstí a pak zůstat, dokud ruční přepínač zastaví na náměstí vlny.To komplikuje věci, jsem se liší mé frekvenci.Nějaké nápady?(Byl jsem zvažuje Schmitt spoušť, ale nejsem si jistý, jak k jeho provedení).

Na zdraví,
ScKaSx

Ahoj,
Můžete použít SR flip flop pomocí dvojice kříž spolu ani vrata, rovněž použít 2-tyč switch, připojte jeden pól přepínat mezi nulovací vstup a Vcc resetovat flip-flop, použijte druhý pól ke krmení vstup squarewave prostřednictvím takže si můžete přerušit jej.
S pozdravem,
Bob.

Nerozumím "nezvratné přepínač", ale když jsem správně pochopit vaše načasování, můžete použít retriggerable one-shot, jako 74HCT123.I když použijete vstupní impulsy, výstup zůstává vysoká.Přerušte vstupní impulsy, a brzo výstup půjde nízké.Vyberte si RC hodnoty tak, časovač je poněkud delší než doba vašeho nejnižší frekvence obdélníkovou vlnou.

Zde je list:
http://www.nxp.com/acrobat/datasheets/74HC_HCT123_4.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back