NMOS Invertor s deplecí zatížení - Výpočet spínací napětí

E

ECE101

Guest
Ahoj, Pro invertor NMOS s deplecí zatížení, snažím se vypočítat spínací napětí a proud v tomto bodě. [PŘIPOJIT = CONFIG] 80351 [/attach] Obě zařízení budou pracovat v lineární oblasti, ale jak to mám tento výpočet? Prahové hodnoty jsou 1V a-3V. (W / L) pd / (W / L) pu = 4 [PŘIPOJIT = CONFIG] 80352 [/ATTACH]

Zanedbávání VDS závislost (λ = 0): I2 = Kn * (W / L) * (| Vgs2 | - Vth2) 2 I1 = Kn * (4W / L) * (Vgs1 - Vth1) 2 I2 = I1 4 (Vgs1 - Vth1) 2 = (| Vgs2 | - Vth2) 2 2 (Vgs1 - Vth1) = (| Vgs2 | - Vth2) Vgs1 = Vi 2 * (Vi - 1V) = 0 + 3V Vi - 1V = 3/2 V = 1,5 Vi = 2,5 = Spínací napětí I1 = I2 = Kn * (W / L) * 9 = proud v tomto bodě Niceské domácí úkoly!

Díky za odpověď erikl! "I2 = Kn * (W / L) * (| Vgs2 | - Vth2) 2" Můžeš mi vysvětlit, jak je odvozeno toto? Proč můžeme zanedbat závislost VDS? Omlouvám se za stupidní otázky! To je odpověď, kterou dostali, ale já jsem usilovně snaží pochopit, jak se dostane na jeho odpověď na 2.31VI pochopit, proč jsou oba působí v lineární oblasti, "srovnává proudy" je problém ...

"I2 = Kn * (W / L) * (| Vgs2 | - Vth2) 2 " Můžeš mi vysvětlit, jak je odvozeno toto?
To je standard pro střední až silné inverze regionu. Každá kniha o MOS řekne vám to.
Proč nemůžeme zanedbávat závislost VdS
Alespoň v první aproximaci?.
"ztotožňovat proudy" je problém ...
To je to, co jsem udělal.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back