[No title]

S

Spirit

Guest
Postavil jsem přepínání inteligentní nabíječka baterií s MAX712 s plněním jednotky, a teď chci přidat digitální V metru (15Vdc max.), m (3A max) a chci, aby měření kapacity baterie a zároveň je připojen k vybití obvodu. Charge-propuštění je automatická s LED signalizací, takže můžu dostat řídící signál z 3 LED diody (nabíjení, vybíjení, povrch) Chci, aby to s PIC16F84 a 16x2 LCD. Má anybady vědět, jak to udělat, nebo nějaké projekt shematic a hex?

I nabíjení Ni-MH s modifikovanou tovární přepínači schematické a funguje skvěle. Na 2.5A všechno je zima. Předtím, než že jsem se snažil s lineární nabíječky, a disipation byla velmi vysoká.

i dont vědět hodně o tento typ baterie, ale pokud chcete, nabíječku do určujícím kapacita (Amp-hodin), myslím, že jsem četl kdysi, že meaure vnitřní odpor baterie, aby se zjistilo, že. nebo máš na mysli, jak nabití baterie? holé na paměti, že im ne 100% jistý ... doufám, že to pomůže trochu

I vybití akumulátoru s konstantní proudové až 1V na článek. Musím jen k měření času vybíjení a vypočítat kapacitu baterie. Pokud vybití baterie trvat 10 hodin na 200 mA, než je kapacita baterie 2000mAh. To je vše. Vybíjení start-stop jsou automatické. Vybíjecí proud můžu vybrat, tak potřebuji jen časovač, který může měřit čas pro osvětlení "vypouštění" LED řídící signál, výpočet t * I a zobrazení mAh

pak byste měli použít časovač modul MCU, možná nastavte ji na interrrupt každou sekundu, pak program hodiny pult pomocí polí u přírůstek (na meausre vybití času). můžete použít signál z propuštění vedlo k zahájení boje. shouldent to být obtížné calc. Kapacita od známé zatížení a opa vit výdrže. Pokud si dobře vzpomínám opravit PIC16F84 má 2 časovače můžete použít. ale pokud chcete měřit mAh vtip MCU pak budete potřebovat další pic, protože ten, který navrhl nemáte A / D převodník

[Quote = SPATAN] Tento obvod je baterii characterizer, které platí fixní náklad na nabitý NiCd nebo NiMH článků a opatření mA-hodinová kapacita, neboť vypouštění. http://www.vermontficks.org/bchard.htm Hodně štěstí ...: D [/quote] Můžeš mi říct, jste test tohoto projektu? Potřebuji sestavit HEX soubor?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back