Non Linearita výstupu Boost Converter proti cyklus

M

mengghee

Guest
Mám vyneseny do grafu of Duty Poměr proti Vout o podporu převodník z výsledků simulace. Já jsem jen přemýšlel, proč nelinearitu?, Co způsobuje nelinearitu? a Jak lze zlepšit linearitu v rozsahu, tj. pracovního cyklu. 0,3 až 0,7? Děkujeme vám velmi hodně.

Omlouváme se za nejasné otázky. podívejte se na graf vykreslené. Jen jsem přemýšlel, která rozsah pracovního cyklu je nejvíce lineární v grafu. a já jsem také přemýšlel, jestli linearity mohou být zlepšeny o čemž pochybuji. Děkujeme vám. doufám, že to je jasnější

Tato nelinearita může vzniknout z energetické ztráty, protože omezuje obvodů. Myslím si, že je třeba zabránit tuto podmínku (DC <0,85). co je vám schéma?

Mám připojený mé schéma zapojení. Můžete být konkrétnější na ztrátový výkon? děkuji moc

Ve vašem obvodu: V 1. polovině cyklu tranzistor M1 zapnout a proud v cívce L1 zvýšení [od nuly]. Ve 2. tranzistor poloviny cyklu vypnout a cívky zaujme energii C1, R8 přes D2. Poznámka: Pokud 2. cyklus je příliš krátký (nebo výstup-vstupní napětí diffrence je malá), která proudu cívky donot dosáhnout až zerro, cívky jít do saturace. protože v druhém cyklu proudu cívky začít od počáteční proud, namísto toho na nulu, a tato podmínka je těžší pro 3., 4., ... v tomto stavu, pokud budeme předpokládat, cívka je ideální a není nasycen, tranzistor aktuální nárůst v každém cyklu a máme výkonové ztráty v tranzistoru. pro dokázat, můžete zkontrolovat proudu cívky od 1. cyklu. Jde داود عامریون

děkuji za takové podrobné vysvětlení. nemá někdo vědět, jaké pracovní cyklus rozsah je nejvíce lineární a .... Mám simulované můj podporu a já se sestrojí graf daně Vout cyklu vs. v mém grafu, jsem si všiml, že to je problém. když můj cyklus jede větší než 0,9, je výstupní napětí je nižší než výstupní napětí, když můj cyklus je 0,8. doufám, u všech rozumět a budu připojený soubor JPEG mého grafu ... děkuji moc

[Quote = mengghee] děkuji za takové podrobné vysvětlení. nemá někdo vědět, jaké pracovní cyklus rozsah je nejvíce lineární a .... Mám simulované můj podporu a já se sestrojí graf daně Vout cyklu vs. v mém grafu, jsem si všiml, že to je problém. když můj cyklus jede větší než 0,9, je výstupní napětí je nižší než výstupní napětí, když můj cyklus je 0,8. doufám, u všech rozumět a budu připojený soubor JPEG mého grafu ... děkuji moc [/quote] To je proto, že si mají pevné odporové zátěže. Vyšší daň poměr vede k vyšší switch / dioda proud, a proto větší ztráty vedení. Omezení maximální výstupní napětí vždy existuje pro praktické provedení. Nejprve byste měli definovat nejhorší podmínky zatížení, přepínač frekvence a požadované maximální výstupní napětí, pak optimalizovat přepínač / dioda velikost (velké přepínač, malé ztráty, ale vedení velké ztráty při spínání). Je možné zlepšit cyklus rozsah> 0,95, ale jistě nikdo nemůže dělat dobré účinnosti přeměny energie pro celou řadu cyklus (0-100%)

Hylas, i dont pochopit, když u řekl definovat nejhorší podmínky zatížení a zároveň optimalizovat vypínač. pokud to není nepohodlným, můžete vysvětlit mi to?

[Quote = mengghee] Hylas, i dont pochopit, když u řekl definovat nejhorší podmínky zatížení a zároveň optimalizovat vypínač. pokud to není na znepokojující pro vás, můžete mi to vysvětlit? [/quote] Nejhorší podmínky zatížení je nejvyšší zatížení proud, který aplikace vyžaduje. Pro pevné frekvenční měnič PWM řízení, výkonové ztráty v převodníku je součtem ztráty při spínání a vedení ztrátu. Při nízkých zatížení je proud, ztrátový výkon dominuje ztráty při spínání, ale v těžkém stavu naložení, vedení ztráta je kritická. Velký vypínač / dioda vám dává lepší těžký náklad účinnost, ale také bolí nízkém zatížení účinnost vzhledem k velké bráně kapacitní. Podobně, vyšší spínací frekvence. -> Menší zvlnění proudu -> spodní vedení ztráta, ale ztráty při spínání zvýšit současně. To je důvod, proč velikost přepínače, stejně jako spínací frekvence jsou důležité pro optimalizaci účinnosti přeměny energie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back