nové a staré

M

Mečoun

Guest
Ahoj,
Mám otázku pro vás všechny.
Jaký je smysl mít vždy nejnovější software a modelů?
Viděl jsem v mnoha IEEE papíry, že používají obecně SPICE (obvykle PSPICE a HSPICE) a na úroveň 1 až 4.
Snaží se předložit ideea a nikoli sofistikované simulace výsledky.
Zvláště pro lidi, kteří se chtějí naučit (studenti) Myslím, že nepotřebují vymyšleného simulátorů.
Lidé, kteří pracuje v průmyslu také nemusí nejnovější verze, protože práce s modely a software dané společnosti a FAB.

Možná, že můj názor není tak správné.Očekávám, že vám napsat svůj názor.

sbohem

Vaše pozorování popisuje mě.

Moje víra je pro nás vhodným nástrojem pro práci.

I nadále používat program SPICE z asi 20 lety.To je tak starý, že bere text ASCII soubor pro vstup.Mám mikrovlnné simulátor, který se mnoho let.Líbí se mi to, protože text ASCII soubor vytvořený z modulů lze snadno editovat.Soudobá verze tohoto programu má uživatel vstup dialogových oken, které berou mnoho klíčových tahy vychovávat a vyplnění

Mnoho novějších verzí programů odstranit užitečných funkcí a přidat k ničemu funkce.Slyšel jsem pověst, že poslední dosud vydala verzi simulátoru program mikrovlnné má automatický provoz zkušebního zařízení, které jen málo z nás vlastní, aby se automaticky měřit většina z nás nechtějí.

Ty jsou částečně pravdu, částečně ne.

Téměř všichni inženýři nyní používají BSIM modely, které jsou úrovně 49, 52 závisí na vašem programu.Pouze malá část studentů se užití úrovně, jako je 1 a 3, a to proto, že použití * téměř * výpočet rovnice ruku použité v knihách, takže můžete zkontrolovat jejich původní design.Ale přijít na křemík, budete potřebovat opravdu sofistikované modely pro takovou práci.

Pokud mluvíte o SPICE simulátory, většina vylepšení pochází z přidané nové modely nebo nové model upgrade.Také některé zahrnuje nové matematické algoritmy pro lepší konvergenci & rychlejší operace, která může být velmi důležité pro některé návrháře.

Pro mě, nemám hledat nové verze, než jsem vidět, že se nemohu dostat, co chci od toho starého se přiměřené úsilí.

Mnoho upgrady jsou skutečně udělat pro chyby, kterým se v GUI & některé další otázky, které nebudou mít vliv na design, pokud jste dost chytří na to, & některé mohou existovat pouze tehdy, obnovit staré struny, které byly použity ke generování licence pro starší verzi!

FAB pouze nabízí model karty (model parametry) (nebo celý design kit), které neobsahují software samozřejmě.Ale oni Vám kit vhodný pro váš program (HSPICE, Eldo, Cadence ... atd.), které bude vytvářet simulace, která je velmi blízko k křemíku ve svých fab.Pokud chcete design čipu SOI & nemáte program obsahuje model SOI, musíte najít.

Naděje, která pomáhá

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back