NRF24E1 výstupní impedance matchment quetion

Y

yellowtooth

Guest
Používáme čip NRF24E1.Nyní máme problém impedanční přizpůsobení v přístavu výstup RF ANT1 (pin 19) a ANT2 (pin20).

Zajímalo by mě, jak navrhnout zápas obvodů impedance (L1, C11, C12, C13) tvoří ANT1 a ANT2 k anténě.Pro datasheet o NRF24E1 nemá impedance ANT1 a ANT2 vůbec.Myslím, že ANT1 a ANT2 jsou diferenciální bi-řídící port, a anténa je single ended port.Takže odpovídající sítě (L1, C11, C12, C13) by měly být Balun.Nebo je to jen shoda síť bez Balun funkce vůbec, a jen dal jeden port k anténě a další port na zem.Mohl byste mi prosím řekněte mi, detail sítě?

Jak víme, zkrat čepici a série víčkem, aby odlišným směrem na kovář grafu.Proč místo zkratu SZP (C13), po sérii SZP (C11 nebo C12)?

Zavázán u dokonalý mnoho!
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Ahoj,
Datasheet z nRF24E1 není zcela jasné, pokud jde o potřebné zatížení pro maximální přenos, ale když se podíváte do datového listu z nRF2401A, uvidíte "impedance vidět mezi ANT1/ANT2 výstupy by měly být v rozmezí 200-700ohm. zatížení 100ohm j175ohm se doporučuje pro maximální výstupní výkon (0dBm). ".Vzhledem k tomu, RF jádra jsou stejné, stejné by mělo platit pro nRF24E1.
Použil jsem odpovídající síť z obrazu, ale s 3,3 nH cívky (byl jsem schopen najít 3,6 nH v malých ks), C11 = C12 = 1,5 p a bez C13.S těmito hodnotami, výstup byl kolem 0dBm, měřeno s R3131 SA.Měření bylo provedeno bez modulace (výbuchy dopravce pouze).Komponenty jsou všechny v 0603, jedinou výjimkou je 3,3 nH, což je 0402.

/ Pisoiu

Také jsem viděl 2401 v datovém listu.Problém je v tom, že "100ohm j175ohm" nemůže být transformována do 100ohm podle L1, C11, C12 a C13.U může se podívat na nástroje grafu Smith.Do U?

A to víte U vstupní impedance antény?U jen test výstupní výkon z přístavu, do U použití jakékoli antény pak?

yellowtooth napsal:

.....

U jen test výstupní výkon z přístavu, do U použití jakékoli antény pak?

Já také chci udělat stejně jako s 2 U Odpínače.

U by mi prosím řekněte, který se conect přepnout řídící signál?

Jen pro pin18 (VDD PA)?Děkuji U.

Není to jen přepínač, který musí být kontrolovány.PA a LNA musí být kontrolovány, jestliže oba zapnuté najednou, mohou oscilovat.I použít samostatný signál z CPU řídit směr.Teoreticky, VDD PA by měl udělat totéž, ale mám použít na výstupu procesoru signál pro další test účelům.Pokusím se v těchto dnech na kontrolu fáze RF s VDD PA, a dám vám vědět.

/ Pisoiu

Zavázán u dokonalý mnoho.I donot chcete použít jiný procesor, než je v 24E1.A co metoda dělal U použití pro kontrolu PA a LNA nebude pracovat ve stejnou dobu?

Jen ovládání zapnutí a vypnutí?I upload kovář graf impedance matchment.

"100ohm j175ohm" transformována na 100ohm stačí použít pouze jeden kondenzátor.Ale jestli použití obvodu datasheet dát, je to jen takto.

Takže si myslím, že buď 24E1 datasheet je špatné, nebo 2401, je špatné.Nordic je podvod!

PA a LNA je správce prostřednictvím umožnit pin, mají obě tyto funkce.O vyhovující, jsem se používá Smith simulovat to, jen jsem použil hodnoty uvedené v předchozí post, a jsem změřil produkce, která je zhruba na 0dBm.Zpočátku, výsledky byly docela špatné, s hodnotami Exactely jak v manuálu, ale s některými pokusy s různými hodnotami, jsem získal 0dBm.Myslím, že tento rozdíl je z důvodu PCB, která je FR4 a parasitics složek.Nicméně, na úrovni PCB, stopy jsou minimální, dobrá umělé země, ale rozložení je jiná, než jak je uvedeno v severské app poznámek.

/ Pisoiu

Snažil jsem se kontrolovat celou moc fázi s VDD PA na CPU.Bohužel, to bylo neúspěšné, a to především proto, že PA (RF2172 od RFMD) umožnit pin získává několik mA, když stáhl dolů, proud, který NRF není schopen potopit přes PA pin VDD, zůstává vždy s cca.1,1 V úrovni.To není v pořádku, protože to bude držet RX straně off, když v roce přijímání režimu.Jediná volba jsem je použít pin z NRF CPU pro kontrolu PA / LNA / přepínače, nebo vložit push / pull fázi (ať už p n MOSFET nebo logické hradlo) mezi VDD pin PA a kontrolní čepy pro RF část.

/ Pisoiu

Zavázán u dokonalý mnoho!

Followings R od severských odpověď:

Vypadá to, jako byste měli starou verzi datového listu.Nejnovější,
revize 1.2, je od června 2004, a lze je stáhnout z naší web-stránky.

Impedance na antény je 100 j 175 ohmů.

ANT1 a ANT2 jsou obousměrné.NRF24E1 je i vysílač a přijímač.

Vyhovující síť je Balun, který převádí RF-signál z diferenciální
na single ended.Nový odpovídající síť je trochu odlišné od I
myslíte, že jste použití, a to má lepší potlačení harmonických ostruhy.shunt kondenzátor je už ne použitý.

Pokud se chystáte k použití 50 ohm anténa (většina jsou antény 50 ohmů), stačí
použít odpovídající síť, kterou nabízíme.

Ne aby se staré rány, atd. ..ale já jsem přemýšlel, jestli někdo mohl doporučit Balun nahradit 0603 komponenty použité pro vyrovnání ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back